11. Novogodišnji pohod po LPO

petak, 20.01.2023.

U petak, 6.1.2023., na blagdan Sveta tri kralja, održan je u Ludbregu i oko Ludbrega 11. po redu planinarski pohod po LPO, gdje se po Ludbregu i zaleđima Ludbreškog kraja raspršilo preko 350 planinara, šetača, ljubitelja prirode, dobrog društva i zabave. Predvođeni, domaćim vodičima, te vodičima stanice vodiča Varaždin, sudionici su imali na raspolaganju kraću varijantu od cca 13 km i dužu stazu, cijelu LPO od cca 24 km.
Ovaj predivni broj sudionika mora se zahvaliti velikom trudu članova PD Ludbreg, TZ Ludbreg i ispomoći grada i našeg gradonačelnika Dubravka Bilića.


Slika.

Nakon što je duža grupa od cca 250 planinara krenula na put od 24 km, uz osiguranje HGSS Stanice Koprivnica, za kraću varijantu, a da prođe vrijeme organizirano je razgledavanje zanimljivosti Ludbrega uz stručno vodstvo turističke vodičice Spomenke Struški.

Da planinarenje nije samo hodanje nego i mogućnost upoznavanja kraja u kojem se nalazite moglo se doživjeti u upoznavanju raznih ludbereških klijeti te kratke prezentacije ludbreških vinograda.

Uz mnogobrojne okrijepne punktove, na kojima se moglo kupiti i vrsno ludbreško vino i butelje, druženja po putu, te prijeđene staze, sudionici pohoda počeli su se okupljati od cca 16h u velikoj sali hotela Amalija, gdje ih je čekala muzika, zabava i ples do kasnih sati. U sali su podijeljene i zahvalnice planinarskim društvima, kao i 40 značaka sudionicima koji su prešli cijelu stazu te ovjerili dnevnike na svim kontrolnim točkama obilaznice kojih je 8.

Krasne priče, druženja i prijateljstva, kao i nova prijateljstva te nove suradnje stvorile su se na ovom planinarskom druženju u Ludbregu. Vidimo se iduće godine u dobrom duhu i raspoloženju u nadam se još većem broju !!

Damir Klarić

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.

Najnovije vijesti

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

24.01.2023.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na iskazivanje potreba za obnovu, održavanje, uređenje i opremanje planinarske infrastrukture, u cilju organizirane nabave materijala, alata i pribora za te namjene.

125 godina Hrvatskog planinara

125 godina Hrvatskog planinara

06.01.2023.

U 2023. navršava se 125 godina od početka izlaženja Hrvatskog planinara. Časopis Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Od 1898. godine, kada je počeo izlaziti, pa do najnovijeg siječanjskog broja 2023. objavljeno je 37.528 stranica s 24.675 članaka i vijesti te 26.065 slika i ilustracija.

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

01.01.2023.

Organizirano djelovanje Hrvatskoga planinarskog saveza (HPS), planinarskih udruga i planinara u protekloj godini obilježio je zamah svih aktivnosti, osobito nakon prestanka ograničavajućih okolnosti zbog pandemije bolesti Covid-19. Osim brojnih uspješno ostvarenih izleta, tura, pohoda, ekspedicija, logora, tečaja, ispita i drugih aktivnosti, ostvarena su i postignuća i iskoraci u pogledu kvalitete rada u brojnim djelatnostima.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.