Stručni seminar dopunskog obrazovanja i obnove markacističkog znanja pl. društava središnje Hrvatske, Karlovac, 11. ožujka 2023.

petak, 27.01.2023.

Komisija za planinarske putove (Komisija) Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), u suradnji s PD "Dubovac" iz Karlovca, organizira Stručni seminar dopunskog obrazovanja i obnove znanja markacista i markacista voditelj članova planinarskih društava s područja središnje Hrvatske. Seminar se održava u prostorijama planinarske kuće „Zvonimir Plevnik“ na Kalvariji, 47000 Gornje Stative kod Karlovca, u subotu, 11. ožujka 2023.

Stručni seminar se provodi prema Programu dopunskog obrazovanja i obnove znanja markacista u Hrvatskom planinarskom savezu (HPS), a radi epidemiološke situacije, održava se jedan vikend. Namijenjen je markacistima i markacistima voditeljima, članovima planinarskih društava koji su završili markacistički tečaj prije 2019. godine.

Organizacija seminara Damir Erdelja, suradnik Komisije i povjerenik za Karlovačko područje, Banovinu i Kordun i Nenad Greblički, markacist instruktor, član Komisije i voditelj radne skupine za školovanje te povjerenik za Samoborsko i Žumberačko gorje.

Stručni seminar počinje prihvatom i registracijom sudionika 11. ožujka 2023., od 8:15 do 8:45 sati, a predavanja započinju u 9:00 sati. Seminar je cjelodnevni, pri čemu se nakon predavanja isti dan održava i provjera znanja.

Zainteresirani markacisti i markacisti voditelji planinarskih udruga članica HPS-a s navedenog područja, mogu se prijaviti na seminar elektroničkom prijavom preko matičnih planinarskih društava koja su obaviještena o održavanju tečaja i načinu prijave. Za sudjelovanje na tečaju je potrebno imati osobnu iskaznicu te valjanu iskaznicu HPS-a s plaćenom članarinom. Prijave za seminar se podnose najkasnije do 27. veljače 2023.

Broj mjesta na Stručnom seminaru je ograničen. U slučaju većeg broja prijavljenih Komisija će, u suradnji s predstavnicima planinarskih društava, donijeti odluku o broju prijavljenih po pojedinom društvu. Prijavljeni za seminar trebaju imati uplaćenu članarinu za tekuću 2023. godinu, a na seminar obavezno trebaju donijeti člansku iskaznicu HPS-a.

Stručni seminar je besplatan. Pozivamo planinarske udruge sa se odazovu pozivu i na seminar pošalju svoje članove markaciste i markaciste voditelje kako bi udruga mogla kvalitetno održavati planinarske putove u svojoj nadležnosti.

Kontakt podaci:

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.