Tečaj za markaciste - područje Medvednice, Zagreb 25. - 26. ožujka 2023.

petak, 27.01.2023.

Komisija za planinarske putove (Komisija) Hrvatskog planinarskog saveza (HPS-a) u suradnji s HPD "Zagreb-Matica", organizira tečaj za markaciste članove planinarskih društava koja održavaju planinarske putove na području Medvednice.

Tečaj se provodi prema Programu tečaja za markaciste u Hrvatskom planinarskom savezu, a radi epidemiološke situacije, održava se jedan vikend. Namijenjen je članovima planinarskih društava koji žele održavati planinarske putove. Broj mjesta na tečaju je ograničen.

Organizacija tečaja Željko Radovanić, markacist voditelj, suradnik Komisije za planinarske putove, povjerenik za Medvednicu i Nenad Greblički, markacist instruktor, član Komisije i voditelj radne skupine za školovanje i povjerenik za Samoborsko i Žumberačko gorje.

Teorijski dio tečaja održati će se u subotu, 25. ožujka 2023., u prostorijama HPD Zagreb-Matica, Frana Petrića 4/2, 10000 Zagreb. Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika 25. ožujka 2023., od 8:15 do 8:45 sati, a predavanja započinju u 9 sati. Teorijski dio tečaja je cjelodnevni, pri čemu se nakon predavanja isti dan održava i provjera znanja.

Praktični dio tečaja u nedjelju 26. ožujka 2023., planiran je na području planine Medvednice.Točno mjesto i vrijeme početka praktičnog dijela tečaja bit će objavljeno pri kraju predavanja. Praktični dio tečaja traje do ranih poslijepodnevnih sati.

Zainteresirani članovi planinarskih društava članica HPS-a s navedenog područja, mogu se prijaviti na tečaj elektroničkom prijavom na tečaj i to preko matičnih planinarskih društava koja su obaviještena o održavanju tečaja i načinu prijave. Prijave za tečaj se podnose najkasnije do 12. ožujka 2023.

Broj polaznika je ograničen s time da prednost sudjelovanja na tečaju imaju članovi planinarskih društava koja su nadležna za održavanje planinarskih putova na Medvednici. Prijavljeni za tečaj trebaju imati uplaćenu članarinu za tekuću 2023. godinu, a na tečaj obavezno trebaju donijeti člansku iskaznicu HPS-a.

Cijena tečaja je 20 eura po polazniku, a plaćanje se obavlja po predračunu koji će biti poslan planinarskim društvima iz Ureda HPS-a. Za sudjelovanje na tečaju potrebno je imati važeću člansku iskaznicu s plaćenom članarinom za tekuću godinu.

U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, navedene aktivnosti će se odgoditi, a o novom terminu održavanja tečaja prijavljeni će biti pravovremeno obaviješteni.

Kontakt podaci:

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.