Stručni seminar o opremanju speleoloških objekata - poziv

četvrtak, 02.02.2023.

Za vikend 18.-19.veljače 2023. održat će se stručni seminar o opremanju speleoloških objekata na području Vrdova na Dinari, dok će smještaj za sve sudionike biti organiziran u planinarskoj kući Sv. Jakov. Seminar se održava u organizaciji Komisije za speleologiju HPS-a, uz pokroviteljstvo Komisije za speleospašavanje HGSS-a a uz domaćinstvo Speleološke sekcije PD Sv.Jakov iz Bitelića.

neki opis

Okupljanje počinje od petka u večernjim satima.

Svim sudionicima biti će osigurana večera u subotu i nedjeljni doručak, dok su ostali obroci u vlastitoj organizaciji (iz ruksaka). Također, svima je osiguran smještaj u planinarskom domu za obje noći (potrebno samo ponijeti karimat i vreću za spavanje). Kotizacija za sve sudionike iznosi 5 eura, a plaća se na licu mjesta.

Seminar o opremanju speleoloških objekata namijenjen je za sve članove speleološke zajednice.

Broj polaznika ograničen je na 22 s time da se mogu prijaviti maksimalno 3 člana po udruzi. Oko prijave na seminar najbolje da se sudionici konzultiraju unutar svoje udruge.

Prijave na seminar zaprimamo putem link-a do 10.veljače 2023. Raspored seminara i detalji o opremi koju je potrebno ponijeti na seminar biti će naknadno poslani.

Voditelj seminara bit će Damir Janton, instruktor speleologije.

Kontakt: damirjanton@gmail.com, broj mobitela: 091 592 2217

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.