II.planinarska izložba HPD Garjevica Čazma

utorak, 28.02.2023.

Naime, prošla godina bila je jubilarna, 10.godina postojanja HPD Garjevica Čazma i kroz cijelu godinu članice i članovi društva aktivno su provodili jedan projekt, simboličnog naziva, „Naših Deset za ocjenu 10!“. Sa tim projektom, konkuriralo se i na javnom natječaju koji provodi Grad Čazma, a vezano za sufinanciranje projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Čazme, za što je udruzi na koncu odobreno čak 15.000,00 kuna.


Slika.

Uz brojne planinarske aktivnosti, prošle godine, gdje izdvajamo pohode iz Kalendara akcija HPS-a, "Metlarsku zabavu" i "100 žena na Mjesecu", članice i članovi društva aktivno su provodili i aktivnosti vezano za unaprjeđenje kvalitete života u lokalnoj zajednici, a ujedno i promociju udruge, te popularizaciju planinarstva. Tu izdvajamo organizaciju Dječje orijentacijske utrke, zatim akciju pod nazivom „Gojzericom od Kaptola do Kaptola“, što je ustvari pješačenje u dužini od 60-ak kilometara od zagrebačkog do čazmanskog kaptola kao potpora Supermaratonu Zagreb-Čazma, te nezaobilazne Obiteljsku šatorijadu i Planinarsku kotlijadu. Posebno pak raduje i jedan kulturni i humanitarni iskorak udruge kroz iznimno zanimljiva i posječena putopisna predavanja članova udruge sa trekinga na Himalaji, te humanitarno predavanje na temu „Via Adriatica“ od strane Ranka Dragičevića uz gostovanje zvučnih imena hrvatske planinarske i alpinističke scene, Maria Celinića i Stipe Božića. Sve za prikupljanje novčanih donacija u korist Osnovne škole u Čazmi koja je u rujnu prošle godine teško stradala u olujnom nevremenu koje je poharalo Čazmu i okolicu.

II.planinarska izložba početkom ove godine, bila je predviđena kao kruna desetogodišnjeg rada udruge. Tako je na kraju i bilo. Izložba je to koja je sudeći po posjećenosti i pozitivnim kritikama, na jedan zanimljiv i dinamičan način, prezentirala sve ono kroz što su članice i članovi udruge prošli u ovih 10 godina postojanja. Odrastanje od jedne malene, skromne udruge građana, tamo, daleke 2012.godine, do jedne ozbiljne udruge koja danas, bez lažne skromnosti, predstavlja zasigurno jedno prepoznatljivo planinarsko društvo i nadasve jednu respektabilnu udrugu građana na lokalnom nivou koja je snažna potpora svom Gradu i Turističkoj zajednici Grada Čazme.

Izložba je na kompleksan način, u periodu od 17.02.2023.g. do 26.02.2023.g. u prekrasno uređenom Multifunkcionalnom centru u Čazmi, obuhvaćala kombinaciju fotografija, planinarskih priča, vrijednih eksponata, literature, razne tehničke opreme, te mnoštvo drugih „planinarskih relikvija“, što je u konačnici prepoznalo između 300 i 400 posjetitelja iste, a što je zavidan broj i za neke puno veće gradove, a kamoli ne za jednu malenu Čazmu.

Uglavnom, kao što smo rekli, kruna desetogodišnjice rada ovog planinarskog društva.

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.