II.planinarska izložba HPD Garjevica Čazma

utorak, 28.02.2023.

Naime, prošla godina bila je jubilarna, 10.godina postojanja HPD Garjevica Čazma i kroz cijelu godinu članice i članovi društva aktivno su provodili jedan projekt, simboličnog naziva, „Naših Deset za ocjenu 10!“. Sa tim projektom, konkuriralo se i na javnom natječaju koji provodi Grad Čazma, a vezano za sufinanciranje projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Čazme, za što je udruzi na koncu odobreno čak 15.000,00 kuna.


Slika.

Uz brojne planinarske aktivnosti, prošle godine, gdje izdvajamo pohode iz Kalendara akcija HPS-a, "Metlarsku zabavu" i "100 žena na Mjesecu", članice i članovi društva aktivno su provodili i aktivnosti vezano za unaprjeđenje kvalitete života u lokalnoj zajednici, a ujedno i promociju udruge, te popularizaciju planinarstva. Tu izdvajamo organizaciju Dječje orijentacijske utrke, zatim akciju pod nazivom „Gojzericom od Kaptola do Kaptola“, što je ustvari pješačenje u dužini od 60-ak kilometara od zagrebačkog do čazmanskog kaptola kao potpora Supermaratonu Zagreb-Čazma, te nezaobilazne Obiteljsku šatorijadu i Planinarsku kotlijadu. Posebno pak raduje i jedan kulturni i humanitarni iskorak udruge kroz iznimno zanimljiva i posječena putopisna predavanja članova udruge sa trekinga na Himalaji, te humanitarno predavanje na temu „Via Adriatica“ od strane Ranka Dragičevića uz gostovanje zvučnih imena hrvatske planinarske i alpinističke scene, Maria Celinića i Stipe Božića. Sve za prikupljanje novčanih donacija u korist Osnovne škole u Čazmi koja je u rujnu prošle godine teško stradala u olujnom nevremenu koje je poharalo Čazmu i okolicu.

II.planinarska izložba početkom ove godine, bila je predviđena kao kruna desetogodišnjeg rada udruge. Tako je na kraju i bilo. Izložba je to koja je sudeći po posjećenosti i pozitivnim kritikama, na jedan zanimljiv i dinamičan način, prezentirala sve ono kroz što su članice i članovi udruge prošli u ovih 10 godina postojanja. Odrastanje od jedne malene, skromne udruge građana, tamo, daleke 2012.godine, do jedne ozbiljne udruge koja danas, bez lažne skromnosti, predstavlja zasigurno jedno prepoznatljivo planinarsko društvo i nadasve jednu respektabilnu udrugu građana na lokalnom nivou koja je snažna potpora svom Gradu i Turističkoj zajednici Grada Čazme.

Izložba je na kompleksan način, u periodu od 17.02.2023.g. do 26.02.2023.g. u prekrasno uređenom Multifunkcionalnom centru u Čazmi, obuhvaćala kombinaciju fotografija, planinarskih priča, vrijednih eksponata, literature, razne tehničke opreme, te mnoštvo drugih „planinarskih relikvija“, što je u konačnici prepoznalo između 300 i 400 posjetitelja iste, a što je zavidan broj i za neke puno veće gradove, a kamoli ne za jednu malenu Čazmu.

Uglavnom, kao što smo rekli, kruna desetogodišnjice rada ovog planinarskog društva.

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez