Poziv: Tečaj za markaciste - Sastanak održavatelja i korisnika planinarskih putova - područje Istre, Rijeke i Gorskog Kotara / 15.-16.04.2023., Poklon, Učka - 15.04.2023., Lupoglav

srijeda, 01.03.2023.

Komisija za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza u suradnji s PD „Opatija“, organizira tečaj za markaciste, za članove planinarskih društava Istre, Rijeke i Gorskog Kotara. Istodobno će se održati i sastanak s predstavnicima planinarskih društava i ostalim zainteresiranima za korištenje i održavanje planinarskih putova s tog područja.

Tečaj za markaciste

Komisija za planinarske putove HPS-a u suradnji s PD „Opatija“, iz Opatije, 15. i 16. travnja 2023. organizira Tečaj za markaciste. Tečaj se organizira za članove planinarskih društava Istre, Rijeke i Gorskog Kotara.

Organizacija tečaja Matija Perić, markacist instruktor, član Komisije za planinarske putove, povjerenik za Gorski Kotar i Vladimir Rojnić, markacist voditelj, član Komisije i povjerenik za Istru. Predstavnica društva suorganizatora je Ivana Eterović, predsjednica PD „Opatija“.

Tečaj se provodi prema Programu tečaja za markaciste u Hrvatskom planinarskom savezu a radi epidemiološke situacije, održava se jedan vikend. Namijenjen je članovima planinarskih društava koji žele održavati planinarske putove.

Teorijski dio tečaja održati će se u subotu, 15. travnja 2023., u prostorijama Centra za posjetitelje Poklon - Park prirode Učka, Poklon 8, Vela Učka. Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika 15. travnja 2023., od 8:15 do 8:45 sati, a predavanja započinju u 9 sati. Teorijski dio tečaja je cjelodnevni, pri čemu se nakon predavanja isti dan održava i provjera znanja (umoljava se boravak u dvorani u običnoj obući - bez gojzerica).

Praktični dio tečaja u nedjelju 16. travnja 2023., planiran je na području planine Učke i Ćićarije. Točno mjesto i vrijeme početka praktičnog dijela tečaja biti će objavljeno pri kraju predavanja. Praktični dio tečaja traje do ranih poslijepodnevnih sati.

Zainteresirani članovi planinarskih društava članica HPS-a s navedenog područja, mogu se prijaviti na tečaj elektroničkom prijavom na tečaj i to preko matičnih planinarskih društava koja su obaviještena o održavanju tečaja i načinu prijave. Prijave za tečaj se podnose najkasnije do 27. ožujka 2023.

Broj mjesta na tečaju je ograničen. U slučaju većeg broja prijavljenih Komisija će, u suradnji s predstavnicima planinarskih društava, donijeti odluku o broju prijavljenih po pojedinom društvu. Za sudjelovanje na tečaju potrebno je imati važeću člansku iskaznicu HPS-a sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Cijena tečaja je 20 eura po polazniku, a plaćanje se obavlja po predračunu koji će za prijavljene članove biti poslan planinarskim društvima iz Ureda HPS-a.

Sastanak Komisije s predstavnicima planinarskih društava i ostalim zainteresiranima za korištenje i održavanje planinarskih putova na području Istre, Rijeke i Gorskog Kotara

S ciljem ostvarenja što bolje i konstruktivnije suradnje svih zainteresiranih za korištenje i održavanje planinarskih putova te željom za poboljšanjem kvalitete, osiguranja i zaštite planinarskih putova, uz održavanje markacističkih tečajeva, organiziraju se sastanci predstavnika Komisije za planinarske putove i predstavnika planinarskih društava, povjerenika za planinarske putove, stanica HGSS-a, stanica vodiča, JU zaštite prirode, turističke zajednice, Hrvatskih šuma, lokalne samouprave, lovačkih i drugih udruga i ustanova s kojima planinari i markacisti dijele prirodu i putove na tom području.

Sastanak će se održati u prostorijama Općine Lupoglav (Istra), u subotu 15. travnja 2023. s početkom u 10:00 sati, na adresi Lupoglav 17, 52426 Lupoglav.

Sudjelovanje na sastanku možete najaviti do 27. ožujka 2023. korištenjem elektroničke prijavnice za sastanak.

U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, navedene aktivnosti će se odgoditi, a o novom terminu održavanja tečaja odnosno sastanka prijavljeni će biti pravovremeno obaviješteni.

Kontakt podaci:

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.