Održan ispit za vodiče A standarda na Strahinjčici

utorak, 07.03.2023.

04.-05 ožujka 2023.godine na Strahinjčici u organizaciji Komisije za vodiče održan je prvi ovogodišnji ispit za vodiče na ljetno planinarenje (A standard). Ispit se održavao u prekrasnom planinarskom domu Radoboj i na padinama Strahinjčice. Ispitu je pristupilo 26 kandidata s područja četri stanice planinarskih vodiča (SPV Slavonija, SPV Varaždin, SPV Zagorje i SPV Zagreb)

Slika.

Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu te su pokazali iznimno znanje i zainetresiranost u svim temama što nam govori da su se dobro pripremili redovitim vježbama u svojim stanicama.

Na ispitu kandidati su pokazali svoje teoretsko znanje i uspješno primjenili stečeno praktično znanje. 26 kandidata uspješno je položilo ispit i steklo stručni naziv Vodič HPS-a.

Uz voditeljia ispita Bruna Turinu ispitnu komisiju su činili vodiči instruktori: Natalija Andačić, Gradimira Bumbak, Dubravko Balent i Stjepan Posavec.

Novim kolegama želimo uspješno vođenje u svojim matičnim planinarskim društvima i nastavak usavršavanja znanja na vježbama u svojim matičnim stanicama planinarskih vodiča.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Održana 36. Skupština HPS-a

Održana 36. Skupština HPS-a

08.06.2024.

U subotu 8. lipnja održana je u Sheraton Zagreb hotelu 36. redovna sjednica Skupštine HPS-a. Skupštinu sačinjavaju predstavnici 341 planinarske udruge - punopravne članice HPS-a.

Hrvatski planinar - lipanj 2024

Hrvatski planinar - lipanj 2024

03.06.2024.

Pregršt zanimljivih članaka u lipanjskom broju uskoro stiže na vaše adrese.

Izložbom

Izložbom "U planine" Hrvatski državni arhiv pridružuje se obilježavanju 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

03.06.2024.

U ponedjeljak 3. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu na Marulićevom trgu 21 u Zagrebu svečano je otvorena izložba "U planine", kojom se Hrvatski državni arhiv pridružuje obilježavanju 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Otvorenjem ove izložbe započelo je obilježavanje Međunarodnog tjedna arhiva u Hrvatskoj.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez