Održan ispit za vodiče A standarda na Strahinjčici

utorak, 07.03.2023.

04.-05 ožujka 2023.godine na Strahinjčici u organizaciji Komisije za vodiče održan je prvi ovogodišnji ispit za vodiče na ljetno planinarenje (A standard). Ispit se održavao u prekrasnom planinarskom domu Radoboj i na padinama Strahinjčice. Ispitu je pristupilo 26 kandidata s područja četri stanice planinarskih vodiča (SPV Slavonija, SPV Varaždin, SPV Zagorje i SPV Zagreb)

Slika.

Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu te su pokazali iznimno znanje i zainetresiranost u svim temama što nam govori da su se dobro pripremili redovitim vježbama u svojim stanicama.

Na ispitu kandidati su pokazali svoje teoretsko znanje i uspješno primjenili stečeno praktično znanje. 26 kandidata uspješno je položilo ispit i steklo stručni naziv Vodič HPS-a.

Uz voditeljia ispita Bruna Turinu ispitnu komisiju su činili vodiči instruktori: Natalija Andačić, Gradimira Bumbak, Dubravko Balent i Stjepan Posavec.

Novim kolegama želimo uspješno vođenje u svojim matičnim planinarskim društvima i nastavak usavršavanja znanja na vježbama u svojim matičnim stanicama planinarskih vodiča.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.