22. Romarski put Belec -Marija Bistrica

utorak, 14.03.2023.

U organizaciji HPD „Belecgrad“ Belec, po 22. put ostvaren je pohod i hodočašće Romarskim putom od Belca do Marije Bistrice.

Slika.

Put je dugačak 16 km i prijeđen je za 5 sati. S područja Belca okupljeno je 55 sudionika, što onih koji su krenuli iz Belca ili su se priključili na nekom od drugih mjesta kojima smo prolazili.

Na Vinskom Vrhu su nas s okrjepom dočekali dragi domaćini, planinari HPD Grohot Marija Bistrica. Nakon kraće stanke, okrijepe i susreta s hodočasnicima iz drugih mjesta( Ivanca, Varaždina, Zlatara, Konjščine, Krapine, Pregrade, spustili smo se do Marije Bistrice. Na Trgu Ivana Pavla II. u Mariji Bistrici okupilo se više od 200 planinara hodočasnika. U 11 sati je u svetištu Majke Božje Bistričke održana sveta misa koju je predvodio rektor svetišta Domagoj Matošević koji se posebno pozdravio planinare hodočasnike. Nakon svete mise svatko se je mogao posvetiti sebi, a potom je uslijedilo kratko zajedničko druženje podno kalvarije. Okrijepljenog duha i tijela u 15 sati smo se organiziranim prijevozom vratili do našeg Belca.

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.