Znanje je bezvrijedno, ako se ne dijeli s drugima

srijeda, 15.03.2023.

Tijekom veljače u organizaciji Komisije za vodiče HPS održane su dvije zimske akcije za planinarske vodiče: tečaj B standarda (voditelj Mladen Vrabec) i ispit B standarda (voditeljica Tatjana Bračanov).

Znanje je bezvrijedno, ako se ne dijeli s drugima

Prvi dio tečaja za planinarske vodiče standarda B (zimsko planinarenje) provodio se na Blidinju od 9. do 12. veljače 2023.
Instruktorski i asistentski tim sačinjavali su Mladen Vrabec, Tatjana Bračanov, Marko Polić, Eugen Zobaj, Alen Čančarević i Denis Vranješ, a polaznici su bili najbolji mogući. Baš kao i Toma, naš domaćin na planinarskom domu "Blidinje" kojim gospodare vrijedni planinari PD "Orlova stina" iz Tomislavgrada.

Drugi dio tečaja provodio se na Zavižanu već slijedeći vikend, 18. i 19. veljače 2023. uz pojačanje u edukatorskom timu od strane kolega Dubravka Balenta i Zorana Milakovića.
Polaznici su i drugog vikenda pokazali vrlo dobro tehničko predznanje i iznimnu volju za učenjem i daljnjim usavršavanjem. U tako pozitivnom i inspirativnom okruženju i nama instruktorima je bio čisti užitak "raditi" na edukaciji nove generacije vodiča za zimsko planinarenje.
Program tečaja B uspješno je svladalo svih 20 polaznika tečaja, te na popisu planinarskih vodiča bilježimo nove pripravnike za vodiče B standarda iz SPV Makarska (2), SPV Rijeka (4), SPV Slavonija (3), SPV Split (1), SPV Šibenik (2), SPV Varaždin (1), SPV Zagreb (6).

Istovremeno s drugim vikendom tečaja na Zavižanu održao se i ispit B standarda za kandidate koji su posljednjih nekoliko godina završili B tečaj.
9 od 10 kandidatkinja i kandidata koji su pristupili ispitu steklo je naziv planinarskih vodiča HPS-a za zimsko planinarenje – vodič B standarda.
Voditeljica ispita Tatjana Bračanov i članovi ispitne komisije, čestitaju novim vodičima na zimsko planinarenje uz želju za puno uspješnih zimskih tura na ponos njihovih matičnih planinarskih udruga i cjelokupne Vodičke službe HPS-a.
Veliko hvala našim domaćinima Jasmini i Tomislavu na uvijek fantastičnom gostoprimstvu u Konobi Jure u Krasnom s preporukom svim budućim posjetiteljima ovog slikovitog mjestašca na sjevernim obroncima Velebita.
Popis novih vodiča B standrada obogaćen je članovima iz SPV Makarska (3), SPV Rijeka (2), SPV Slavonija (1), SPV Zadar (1), SPV Zagreb (4) .

Slika 1 od 8.Slika 2 od 8.Slika 3 od 8.Slika 4 od 8.Slika 5 od 8.Slika 6 od 8.Slika 7 od 8.Slika 8 od 8.

Najnovije vijesti

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

Poštanska marka s motivom Kleka povodom 150. obljetnice hrvatskog planinarstva 2024.

29.03.2023.

U 2024. godini obilježavat će se 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Tim povodom HPS i planinarske udruge članice HPS-a izvest će niz aktivnosti. Među ostalim, na prijedlog HPS-a Hrvatska pošta izdat će na dan osnivačkog sastanka HPD-a 15. listopada prigodnu poštansku marku.

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

Susret vodstva Planinske zveze Slovenije i Hrvatskog planinarskog saveza na Uskovnici

28.03.2023.

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 24. i 25. ožujka u planinarskom domu na Uskovnici u Julijskim Alpama. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenije, a neposredan povod 130. obljetnica planinarstva u Sloveniji.

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

Ulaganja u planinarsku infrastukturu u 2023. godini

07.03.2023.

Na svojoj 21. sjednici 6. ožujka 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim prihvatljivim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.