Dani hrvatskih planinara 3.-4. lipnja 2023. u Velikoj

srijeda, 31.05.2023.

Slika.Hrvatski planinarski savez i HPD Sokolovac, Požega pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2023. koji će se održati 3. i 4. lipnja 2023. u Velikoj, s organiziranim izletima i turama po Papuku.

Središnje je mjesto svih događanja planinarski dom Lapjak u Velikoj. Kod ulaza u dom bit će postavljena infotočka. Nakon prijave volonteri HPD-a Sokolovac po potrebi će planinare odvesti do mjesta za kampiranje, mjesta za spavanje u sportskoj dvorani ili mjesta za parkiranje vozila. Slika.U prostoru planinarskog doma Lapjak u Velikoj osigurano je mjesto za podjelu hrane, pića i napitaka i pozornica. Mjesto za kampiranje nalazi se u neposrednoj blizini Doma (cca 200 metara). Osigurani su također pitka voda i kemijski zahodi.

Središnja svečanost otvorenja održava se u subotu 3. lipnja, s početkom u 10:15 sati isped planinarskog doma Lapjak u Velikoj.

Slika.Noćenje za planinare moguće je u kamp u Kampu odmorište Duboka (za noćenje u kampu treba imati vlastitu opremu - šator, karimat, vreću za spavanje), u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" Velika, u sportskoj dvorani (za noćenje u dvorani treba imati vreću i podložak) ili u privatnom smještaju. Kampiranje se naplaćuje po cijeni Kamp odmorišta. Parkiranje i noćenje u sportskoj dvorani je besplatno. U sportskoj dvorani su WC-i i tuševi na raspolaganju planinarima.

Za sve planinare u subotu i nedjelju poslije planinarskih tura organizirani su besplatni ručak i besplatni čaj i kava u jutarnjim satima. U prostoru planinarskog doma Lapjak bit će dostupna pića i napitci po popularnim cijenama, a u subotu i nedelju poslijepodne u ponudi će biti i hrana s roštilja i piće od strane ugostitelja. Prehranu na planinarskim turama osigurava svaki planinar za sebe (iz ruksaka).

Slika.Za sve sudionike biti će organizirano parkiralište kod crkve Sv. Augustina u Velikoj (autobusi i automobili). Parkiralište se nalazi desetak minuta pješice od planinarskog doma Lapjak. Izlete će voditi planinarski vodiči – članovi HPD-a Sokolovac Požega, a osiguravati članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

U subotu su za planinare priređene dvije organizirane ture:

  • STAZA A; KRAĆA STAZA 5 h: Planinarski dom Lapjak – Stari grad – Tauberove stijene – Lapjak – Nevoljaš i povrtatak Šulerovim putem (obavezno ponijeti 2 litre vode), Vodič: Dario Francuz
  • STAZA B; DUŽA STAZA 8 – 9 h: Planinarski dom Lapjak – Stari grad – Tauberove stijene – Lapjak – Zagradska – Padežki vis – Ivačka glava – Koprivnato brdo – Nevoljaš – Šulerov put (ponijeti obavezno 3 litre vode), Vodič: Ratimir Čajka

U nedjelju su priređene dvije organizirane ture:

  • STAZA C; KRAĆA STAZA 5 h. Planinarski dom Lapjak – bazeni – Kaniška glava – Velika bukva – Slatka stijena – Tisica – Šipkovac – planinarski dom Lapjak (ponijeti obavezno između 2-3 litre vode). Vodič: Tomislav Garilović
  • STAZA D; DUŽA STAZA 6 – 7 h. Planinarski dom Lapjak – Kaniška glava – Lipova glava – Češljakovački vis – Tri kruške – Trišnjica – Planinarski dom Lapjak (ponijeti obavezno između 2-3 litre vode). Vodič: Dražen Jakoubek

Kontakti za informacije i prijave:
Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac, Požega, e-mail: hpd.sokolovac@hps.hr
Telefoni za kontakt: Bruno: 099/43-66-511, Anamarija: 099/367-0211, Ratimir: 099/24-61-033

Domaćini iz HPD-a Sokolovac, Požega pripremaju bogat i sadržajan program te vas pozivamo da planirate svoje sudjelovanje 3. - 4. lipnja 2022. na Danima hrvatskih planinara u Velikoj.

Ovdje možete preuzeti Program Dana hrvatskih planinara sa svim informacijama (PDF)

Slika.

Najnovije vijesti

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

04.06.2023.

Središnja godišnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara – Dani hrvatskih planinara – ove su godine održani na Papuku. Središnje mjesto svih događanja bio je planinarski dom Lapjak u Velikoj, a domaćin HPD Sokolovac, Požega.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

02.06.2023.

Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza i HPD Gorščica, Zagreb pozivaju zainteresirane planinare na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ koje će se održati 14. lipnja 2023. s početkom u 19 sati.

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

01.06.2023.

Dana 1. lipnja 1898., točno prije 125 godina, izašao je iz tiska prvi broj Hrvatskog planinara. Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i ujedno jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Časopis je službeno glasilo Hrvatskog planinarskog saveza. Rijetko se koja organizacija može pohvaliti časopisom s takvom tradicijom, koja povezuje ljude s kraja 19. stoljeća s današnjim naraštajima ljubitelja planina.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.