Alpinistički kamp Moje prve Alpe 2023

srijeda, 17.05.2023.

Komisija za alpinizam HPS-a poziva sve zainteresirane članove alpinističkih odsjeka RH na ljetni alpinistički kamp „Moje prve Alpe“ koji će se odvijati u periodu od 22.-25.lipnja 2023. godine. Mjesto održavanja je Rio Bianco, s bazom u Rifugio Guido Brunner.

Moje prve Alpe je mjesto gdje neiskusniji penjači mogu krenuti istraživati predivan svijet Alpi kroz penjanje u suhoj stijeni. Cilj je pružiti dodatno znanje penjačima koji nemaju iskustva penjanja u Alpama, od pripravnika bez ikakvog iskustva do onih koji su tek krenuli u taj čudesan alpski svijet, kroz povezivanje ljudi unutar alpinističke zajednice raznih društava i odsjeka RH.

Mogu se prijaviti svi, pojedinci i navezi. Navezi koji se prijavljuju moraju imati barem jednog iskusnijeg člana, a pod tim se podrazumijeva već ispenjanih minimalno 5 dugih neosiguranih smjerova u Alpama. Kandidati koji se prijavljuju pojedinačno bit će raspoređeni u naveze. Komisija će osigurati nekoliko iskusnijih članova te instruktore koji će penjati u navezu od po 2 ili 3 s kandidatima bez iskustva.

Cijena kampa iznosi €20 (150,69 kuna po tečaju konverzije 7,5345) za polaznike kampa.

Broj kandidata ograničen je na ukupno 10 osoba. Iako je broj kandidata ograničen, u kamp su dobrodošli svi! Dođite na druženje, penjanje i guštanje u planinama i podržite nove nade hrvatskog alpinizma.

Prijaviti se možete putem poveznice .

U prijavi potrebno je dostaviti i penjački karton. Penjački karton je potreban ne samo kako bi se u slučaju većeg broja prijavljenih odabrali kandidati, već i kao potvrda iskustva u penjanju dugih neosiguranih smjerova.

Svaki kandidat mora imati uplaćenu neku vrstu police osiguranja od nezgode.

Polazak je predviđen 22.lipnja 2023. godine u ranim jutarnjim satima. Datum održavanja kampa kao i lokacija mogu se pomaknuti u slučaju izrazito loših uvjeta.

Podaci vezani uz mogućnost smještaja kao i dodatne informacije i upute bit će poslani kandidatima naknadno putem maila.

Prijave se zatvaraju u srijedu 14.lipnja 2023. godine.

Za više informacija pišite na mail alpinizam@hps.hr ili na tea.glumac@gmail.com.

Ovogodišnji kamp organiziraju članice AO HPD Matica, Jelena Cerinski i Tea Glumac uz pomoć pročelnice komisije za alpinizam pri HPS-u Tee Čalogović. Kamp je sufinanciran od strane HPS-a te uz uplaćene kotizacije sudionika, ukupni budžet kampa biti će iskorišten za financiranje smještaja i prijevoza asistentima na kampu.

Kako je bilo na Mojim prvim Alpama u 2022. godini pročitajte ovdje .

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

Na Papuku održani Dani hrvatskih planinara

04.06.2023.

Središnja godišnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara – Dani hrvatskih planinara – ove su godine održani na Papuku. Središnje mjesto svih događanja bio je planinarski dom Lapjak u Velikoj, a domaćin HPD Sokolovac, Požega.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

Poziv na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ 14. lipnja 2023.

02.06.2023.

Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza i HPD Gorščica, Zagreb pozivaju zainteresirane planinare na predavanje „Posjetitelji u aktivnoj ulozi zaštite i očuvanja planina“ koje će se održati 14. lipnja 2023. s početkom u 19 sati.

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

Prije točno 125 godina izašao je prvi broj Hrvatskog planinara

01.06.2023.

Dana 1. lipnja 1898., točno prije 125 godina, izašao je iz tiska prvi broj Hrvatskog planinara. Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i ujedno jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Časopis je službeno glasilo Hrvatskog planinarskog saveza. Rijetko se koja organizacija može pohvaliti časopisom s takvom tradicijom, koja povezuje ljude s kraja 19. stoljeća s današnjim naraštajima ljubitelja planina.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.