Preminuo Vladimir Paušić

subota, 17.06.2023.

U petak 16. lipnja 2023. Hrvatski alpinizam izgubio jednog od najboljih hrvatskih alpinista i gorskih spašavatelja, Vladimira Paušića.

Vlado je bio dugogodišnji član riječke stanice HGSS-a i SPK Čoplja. Kao dugogodišnji alpinistički instruktor educirao je i osposobio generacije sportskih penjača i alpinista, napravio je i uredio brojne penjačke smjerove i sudjelovao u nezbrojno zahtjevnih akcija spašavanja.

Valdo je bio i puno više od toga, otac, suprug, hrvatski branitelj, pripadnik specijalne vojske, pročelnik riječkog HGSS-a, i još puno toga.

Priče s njegovih alpinističkih uspona diljem svijeta i spašavanja koje je izveo, ponekad izravno riskirajući vlastiti život da bi spasio tuđi, već su odavno ušle u legendu, iako se on time nije hvalio.

U ime Komisije za alpinizam, HPS-a i cijele alpinističke zajednice izražavao iskrenu sućut članovima obitelji i prijateljima.

Posljednji ispraćaj će biti održan na Gradskom groblju Trsat u srijedu, 21.6.2023. u 14:30. Poštujući Vladinu želju, ispraćaj će biti održan u krugu obitelji i prijatelja.

Slika 1 od 1.

Najnovije vijesti

Održana 36. Skupština HPS-a

Održana 36. Skupština HPS-a

08.06.2024.

U subotu 8. lipnja održana je u Sheraton Zagreb hotelu 36. redovna sjednica Skupštine HPS-a. Skupštinu sačinjavaju predstavnici 341 planinarske udruge - punopravne članice HPS-a.

Hrvatski planinar - lipanj 2024

Hrvatski planinar - lipanj 2024

03.06.2024.

Pregršt zanimljivih članaka u lipanjskom broju uskoro stiže na vaše adrese.

Izložbom

Izložbom "U planine" Hrvatski državni arhiv pridružuje se obilježavanju 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

03.06.2024.

U ponedjeljak 3. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu na Marulićevom trgu 21 u Zagrebu svečano je otvorena izložba "U planine", kojom se Hrvatski državni arhiv pridružuje obilježavanju 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Otvorenjem ove izložbe započelo je obilježavanje Međunarodnog tjedna arhiva u Hrvatskoj.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez