Preminuo Vladimir Paušić

subota, 17.06.2023.

U petak 16. lipnja 2023. Hrvatski alpinizam izgubio jednog od najboljih hrvatskih alpinista i gorskih spašavatelja, Vladimira Paušića.

Vlado je bio dugogodišnji član riječke stanice HGSS-a i SPK Čoplja. Kao dugogodišnji alpinistički instruktor educirao je i osposobio generacije sportskih penjača i alpinista, napravio je i uredio brojne penjačke smjerove i sudjelovao u nezbrojno zahtjevnih akcija spašavanja.

Valdo je bio i puno više od toga, otac, suprug, hrvatski branitelj, pripadnik specijalne vojske, pročelnik riječkog HGSS-a, i još puno toga.

Priče s njegovih alpinističkih uspona diljem svijeta i spašavanja koje je izveo, ponekad izravno riskirajući vlastiti život da bi spasio tuđi, već su odavno ušle u legendu, iako se on time nije hvalio.

U ime Komisije za alpinizam, HPS-a i cijele alpinističke zajednice izražavao iskrenu sućut članovima obitelji i prijateljima.

Posljednji ispraćaj će biti održan na Gradskom groblju Trsat u srijedu, 21.6.2023. u 14:30. Poštujući Vladinu želju, ispraćaj će biti održan u krugu obitelji i prijatelja.

Slika 1 od 1.

Najnovije vijesti

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

24.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija,

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

21.09.2023.

Zastupajući interes cjelokupne planinarske udruge u Republici Hrvatskoj i imajući u vidu da su funkcionalni planinarski domovi nezamjenjiv preduvjet sigurnosti boravka u planinskim područjima, Hrvatski planinarski savez smatra da skrb o planinarskim domovima treba povjeriti planinarskim udrugama koje njima u kontinuitetu upravljaju, ponajprije zato što je angažman planinarskih udruga i planinara jedino stvarno jamstvo za funkcioniranje i održivost planinarske infrastrukture i sigurnost u planinskim područjima.

 Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

19.09.2023.

Na svojoj 2. sjednici 11. rujna 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte usvojio plan upravljanja planinarskom infrastrukturom za iduće projektno razdoblje i odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez