OSI - Pruži mi ruku U Slavoniji

ponedjeljak, 19.06.2023.

U planu izleta Planinarenje OSI "Pruži mi ruku" za 2023. godinu, prvi izlet OSI za Slavoniju trebao se održati još 2. travnja, pa zatim 14. svibnja ali su oba odgođena zbog kiše. Valjalo se nadati da će biti prema staroj uzrečici "treća -sreća". I bilo je. U nedjelju, 18. lipnja osvanuo je prekrasan ljetni dan - konačno.

Slika.

Na izletu Prošećimo brdima i dolovima oko Borovika, u organizaciji PD Đakovo, okupili su se osobe s invaliditetom, njihovi pratitelji te planinari iz domaćeg i susjednih društava - ukupno 38. Od toga je bilo 14 OSI: 6 slijepih, 2 vrlo slabovidna, 5 invalida rad i jedna mlada sudionica s down sindromom. Prema ranijim kontaktima, očekivalo se još 10-15 osoba s invaliditetom no bili su spriječeni bolešću ili drugim obvezama. Treba naglasiti odličnu suradnju s Sportskom udrugom slijepih "Svjetlost" iz Osijeka i U udrugom za rekreaciju invalida rada starije životne dobi Duga iz Osijeka. Svojim sudjelovanjem su potporu projektu dala i dvojica planinara, institucija pokreta Pruži mi ruku: Željko Brdal i Feručo Lazarić. Vrijeme je bilo prekrasno, staza sa svim planinarskim obilježjima, kroz šumu gore-dolje ali ipak primjerena za one bez iskustva. Brojnima je ovakav izlet bio prvo iskustvo. Nakon hodnje je svim sudionicima osiguran besplatan grah. Uz opće zadovoljstvo organizatora i sudionika, zaključak je da se s nestrpljenjem očekuju nove najave takvih aktivnosti u Slavoniji.

Slika 1 od 10.Slika 2 od 10.Slika 3 od 10.Slika 4 od 10.Slika 5 od 10.Slika 6 od 10.Slika 7 od 10.Slika 8 od 10.Slika 9 od 10.Slika 10 od 10.

Najnovije vijesti

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

24.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija,

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

21.09.2023.

Zastupajući interes cjelokupne planinarske udruge u Republici Hrvatskoj i imajući u vidu da su funkcionalni planinarski domovi nezamjenjiv preduvjet sigurnosti boravka u planinskim područjima, Hrvatski planinarski savez smatra da skrb o planinarskim domovima treba povjeriti planinarskim udrugama koje njima u kontinuitetu upravljaju, ponajprije zato što je angažman planinarskih udruga i planinara jedino stvarno jamstvo za funkcioniranje i održivost planinarske infrastrukture i sigurnost u planinskim područjima.

 Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

19.09.2023.

Na svojoj 2. sjednici 11. rujna 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte usvojio plan upravljanja planinarskom infrastrukturom za iduće projektno razdoblje i odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez