Neprohodnost staza na Požeškoj i Babjoj gori

petak, 08.09.2023.

Umoljavaju se planinari i planinarke da do daljnjega izbjegavaju planinarske putove koji prolaze kroz šume na Požeškoj gori i na Babjoj gori za koje je zadužen HPD Sokolovac prema registru planinarskih putova Hrvatskog planinarskog saveza.

Slika.

Tijekom ljetnih nevremena srušen je veliki broj stabala te mnogi dijelovi puteva nisu prohodni i sigurni. Markacistička sekcija HPD Sokolovac prionut će obnovi planinarskih staza nakon što šumarski radnici izvrše uklanjanje srušenih stabala. Dogovor o uklanjanju stabala postignut je s Upravom šuma, podružnica Požega od kojih je i došla zamolba o neprolascima kroz šumske predjele dok traju radovi uklanjanja polomljenih stabla i čišćenja šuma.

Markacistička sekcija HPD Sokolovac, Požega

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez