Neprohodnost staza na Požeškoj i Babjoj gori

petak, 08.09.2023.

Umoljavaju se planinari i planinarke da do daljnjega izbjegavaju planinarske putove koji prolaze kroz šume na Požeškoj gori i na Babjoj gori za koje je zadužen HPD Sokolovac prema registru planinarskih putova Hrvatskog planinarskog saveza.

Slika.

Tijekom ljetnih nevremena srušen je veliki broj stabala te mnogi dijelovi puteva nisu prohodni i sigurni. Markacistička sekcija HPD Sokolovac prionut će obnovi planinarskih staza nakon što šumarski radnici izvrše uklanjanje srušenih stabala. Dogovor o uklanjanju stabala postignut je s Upravom šuma, podružnica Požega od kojih je i došla zamolba o neprolascima kroz šumske predjele dok traju radovi uklanjanja polomljenih stabla i čišćenja šuma.

Markacistička sekcija HPD Sokolovac, Požega

Najnovije vijesti

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

24.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija,

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

21.09.2023.

Zastupajući interes cjelokupne planinarske udruge u Republici Hrvatskoj i imajući u vidu da su funkcionalni planinarski domovi nezamjenjiv preduvjet sigurnosti boravka u planinskim područjima, Hrvatski planinarski savez smatra da skrb o planinarskim domovima treba povjeriti planinarskim udrugama koje njima u kontinuitetu upravljaju, ponajprije zato što je angažman planinarskih udruga i planinara jedino stvarno jamstvo za funkcioniranje i održivost planinarske infrastrukture i sigurnost u planinskim područjima.

 Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

19.09.2023.

Na svojoj 2. sjednici 11. rujna 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte usvojio plan upravljanja planinarskom infrastrukturom za iduće projektno razdoblje i odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez