Održani „Međunarodni Mihovilski dani planinara 2023.“

ponedjeljak, 18.09.2023.

U subotu 16. rujna u okviru programa proslave Dana grada Trilja i blagdana Sv. Mihovila – „Dani Svetog Mihovila 2023.“, kada naš grad Trilj procvjeta i postane mjesto susreta, na južnim padinama Kamešnice održana je središnja tradicionalna planinarska manifestacija u povodu 24. godišnjice osnutka Društva pod nazivom „ Međunarodni Mihovilski dani planinara 2023.“

Slika.

U ranojutarnjim satima, u pod rosom okupanim skloništem sv. Mihovil, počeli su pristizati sudionici iz raznih okolnih društava.

Okupljene je naš vodič Toni Krolo poveo na uspon na najviši vrh Kamešnice, Konj 1856 m, a u vođenju su mu asistirali Josip Batinić i Snježana Plazonja.

Uspon je išao preko Žlabine, takozvanom starom stazom koju je uredio i markirao PD Jelinak. Ugodne temperature i predivna bukova šuma, olakšali su uvjete uspona, a nešto više od 40 sudionika, nakon samo 3 sata uspelo se na Konja.

Na vrh su na mahove dolazili i odlazili oblaci, ali zadržavali su se tek toliko da pogledu daju dovoljnu dozu mističnosti, ali i da razotkriju fantastične vidike na Livanjsko polje, Buško jezero te okolne vrhove.

Natrag smo se uputili grebenskom stazom te preko Razdolja i Livadica te nakon 2 i po sata stigli natrag na sklonište.

Tamo su naši vrijedni članovi pripremili okrijepljujući grah za oko 80 sudionika iz 10-ak planinarskih udruga, a nakon takve okrijepe i odmora se i zapjevalo.

Zahvaljujemo se svim sudionicima, uvijek ste nam dragi gosti.

Zahvaljujemo se i našim vrijednim vodičima te ostalim članovima koji su doprinijeli da još jedni Mihovilski dani ostanu svima u ovako lijepom sjećanju.

Hvala i Gradu Trilju zajedno s gradonačelnikom na pokroviteljstvu manifestacije. I nesebičnoj podrški u radu Društva

IZVRŠNI ODBOR PLANINARSKOG DRUŠTVA JELINAK TRILJ

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

24.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija,

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

21.09.2023.

Zastupajući interes cjelokupne planinarske udruge u Republici Hrvatskoj i imajući u vidu da su funkcionalni planinarski domovi nezamjenjiv preduvjet sigurnosti boravka u planinskim područjima, Hrvatski planinarski savez smatra da skrb o planinarskim domovima treba povjeriti planinarskim udrugama koje njima u kontinuitetu upravljaju, ponajprije zato što je angažman planinarskih udruga i planinara jedino stvarno jamstvo za funkcioniranje i održivost planinarske infrastrukture i sigurnost u planinskim područjima.

 Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

19.09.2023.

Na svojoj 2. sjednici 11. rujna 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte usvojio plan upravljanja planinarskom infrastrukturom za iduće projektno razdoblje i odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez