Poziv na Tečaj za markaciste i Sastanak održavatelja i korisnika planinarskih putova na području Samoborskog i Žumberačkog gorja – 4. i 5. studenog 2023. u Samoboru

četvrtak, 21.09.2023.

Tečaj za markaciste

Organizacija tečaja Iva Žulić, PDS „Velebit“ Zagreb, markacist voditelj, suradnica Komisije za planinarske putove, povjerenica za područja Hrvatskog Zagorja i Međimurja i Nenad Greblički, HPD „Japetić“ Samobor, markacist instruktor, član Komisije za planinarske putove, povjerenik za područja Samoborskog i Žumberačkog gorja. Predstavnik društva suorganizatora je Robert Cvetković, predsjednik HPD „Japetić“ Samobor.

Tečaj se provodi prema Programu tečaja za markaciste u Hrvatskom planinarskom savezu. Namijenjen je članovima planinarskih društava koji žele održavati planinarske putove.

Teorijski dio tečaja održati će se u subotu, 4. studenog 2023., prostorijama Centra za mlade Bunker, Ul. Savke Dabčević Kučar 8, 10430, Samobor.. Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika od 8:30 do 8:45 sati, a predavanja započinju u 9 sati . Teorijski dio tečaja je cjelodnevni, pri čemu se nakon predavanja isti dan održava i provjera znanja (umoljava se boravak u dvorani u običnoj obući - bez gojzerica).

Praktični dio tečaja u nedjelju 5. studenog 2023., planiran je na području Samoborskog gorja . Točno mjesto i vrijeme početka praktičnog dijela tečaja biti će objavljeno pri kraju predavanja. Praktični dio tečaja traje do ranih poslijepodnevnih sati.

Zainteresirani članovi planinarskih društava članica HPS-a s navedenog područja, mogu se prijaviti na tečaj elektroničkom prijavom na tečaj i to preko matičnih planinarskih društava koja su obaviještena o održavanju tečaja i načinu prijave. Prijave za tečaj se podnose najkasnije do 22. listopada 2023.

Broj mjesta na tečaju je ograničen. U slučaju većeg broja prijavljenih Komisija će, u suradnji s predstavnicima planinarskih društava, donijeti odluku o broju prijavljenih po pojedinom društvu. Za sudjelovanje na tečaju potrebno je imati važeću člansku iskaznicu HPS-a sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Cijena tečaja je 20 eura po polazniku, a plaćanje se obavlja po predračunu koji će za prijavljene članove biti poslan planinarskim društvima iz Ureda HPS-a.

Sastanak Komisije s predstavnicima planinarskih društava i ostalim zainteresiranima za korištenje i održavanje planinarskih putova na području Samoborskog i Žumberačkog gorja – 4. studenog 2023. u Samoboru

S ciljem ostvarenja što bolje i konstruktivnije suradnje svih zainteresiranih za korištenje i održavanje planinarskih putova te željom za poboljšanjem kvalitete, osiguranja i zaštite planinarskih putova, uz održavanje markacističkih tečajeva, organiziraju se sastanci predstavnika Komisije za planinarske putove i predstavnika planinarskih društava, povjerenika za planinarske putove, stanica HGSS-a, stanica vodiča, JU zaštite prirode, turističke zajednice, Hrvatskih šuma, lokalne samouprave, lovačkih i drugih udruga i ustanova s kojima planinari i markacisti dijele prirodu i putove na tom području.

Sastanak će se održati u subotu, 4. studenog 2023., s početkom u 10 sati u prostorijama HPD „Japetić“ Samobor, ulica Ivana Perkovca 36a, 10430, Samobor.

Sudjelovanje na sastanku možete najaviti korištenjem elektroničke prijavnice za sastanak (Google obrazac).

Kontakt podaci:

  • Iva Žulić, PDS „Velebit“ Zagreb, markacist, suradnica Komisije za planinarske putove, povjerenica za područja Hrvatskog Zagorja i Međimurja, 091 301 5213, iva.zulic@gmail.com
  • Nenad Greblički, HPD „Japetić“ Samobor, markacist instruktor, član Komisije za planinarske putove, povjerenik za područja Samoborskog i Žumberačkog gorja, 091 338 4848, grebo99@gmail.com
  • HPD „Japetić“ Samobor, hpd.japetic@hps.hr
  • Komisija za planinarske putove HPS-a, putovi@hps.hr

Najnovije vijesti

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

28.11.2023.

Prva od niza akcija povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj, alpinistička je ekspedicija HPS-a koja će se u Južnoj Americi održati u razdoblju od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine. Svojevrsan penjački Dream Team od sedam naših vrhunskih penjača koji ima nebrojeno najtežih uspona na svim kontinentima obilježit će našu obljetnicu usponima u Patagoniji (Argentina).

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

20.11.2023.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, u subotu 18. i nedjelju 19. studenoga održan je u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a...

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

13.11.2023.

Ne osporavajući pravo političkih stranaka, udruga, pojedinaca ili bilo kojeg drugog subjekta da iznose svoja stajališta i organiziraju svoje aktivnosti prema svojim uvjerenjima, Hrvatski planinarski savez smatra potrebnim podsjetiti na važne činjenice...










footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez