Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

nedjelja, 17.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija, u kojemu već dugi niz godina uspješno djeluje planinarska skupina Dumina, koja okuplja djecu i roditelje iz nekoliko osječkih osnovnih škola. Susret su kratkim pozdravnim govorima otvorili gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, predsjednik Izvršnog odbora HPS-a Igor Eterović i predsjednik PD-a Zanatlija, Osijek Vladimir Pavičić.

Slika.

Sudjelovanjem na susretu svoju podršku i potporu pružile su planinarske skupine iz svih krajeva Hrvatske od Opatije i Otočca do Iloka, koje su se u velikom broju odazvale i okupile u Brodskom Drenovcu unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim prilikama. Program je bio prilagođen vremenskim prilikama pa su natjecateljske i društvene igre u potezanju konopca, trčanju s ruksakom, brzom hodanju s loptama, skakanju u vrećama, pletenju planinarskih čvorova održane u prijepodnevnim satima, dok je dio sudionika za to vrijeme obišao Kasonjski vrh i Viljevo.

Planinarsko društvo Zanatlija istaknulo se izvrsnom organizacijom, koja je omogućila da unatoč upornoj kiši koja je padala veći dio vremena, cjelokupni susret bude vrlo uspješan. U organizaciji i izvedbi programa sa zabavnim igrama, ručkom i voćem, izletom i brojnim popratnim sadržajima sudjelovalo je 48 volontera, članova PD-a Zanatlija, a susret će zahvaljujući njihovom trudu i srdačnosti svim sudionicima ostati u trajnoj i lijepoj uspomeni.

Slika.

Najnovije vijesti

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

28.11.2023.

Prva od niza akcija povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj, alpinistička je ekspedicija HPS-a koja će se u Južnoj Americi održati u razdoblju od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine. Svojevrsan penjački Dream Team od sedam naših vrhunskih penjača koji ima nebrojeno najtežih uspona na svim kontinentima obilježit će našu obljetnicu usponima u Patagoniji (Argentina).

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

20.11.2023.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, u subotu 18. i nedjelju 19. studenoga održan je u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a...

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

13.11.2023.

Ne osporavajući pravo političkih stranaka, udruga, pojedinaca ili bilo kojeg drugog subjekta da iznose svoja stajališta i organiziraju svoje aktivnosti prema svojim uvjerenjima, Hrvatski planinarski savez smatra potrebnim podsjetiti na važne činjenice...


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez