Martinje u Belecgradu

utorak, 07.11.2023.

Slika.

U nedjeljno kišno jutro, 05.11.2023., okupilo se u Belcu 70 planinara iz više planinarskih društava. Najbrojniji su bili planinari HPD Bilogora iz Bjelovara, što i priliči domaćinima Dana hrvatskih planinara u 2024.g.

Ističemo još i dolazak planinara HPD MIV-a iz Varaždina koji su godinama neizostavni sudionice ove planinarske aktivnosti.

Prkoseći kiši i vjetru, sudionici su prohodali put od središta Belca do PK Belecgrad u dužini od 5 km.Uz okrijepu s toplim čajem, pojavilo se sunce te se još prohodalo do utvrde Belecgrad i natrag do PK Belecgrad na nastavak događanja.

Kraći kulturno umjetnički program pripremili su članovi KUD-a Belec koji su prisutne prisjetili na zaboravljene planinarske pjesame koje su prisutni s njima pjevušili, a potom je planinarski biškup Dragec Vrapčanski proveo obred planinarskog krštenja mošta u vino.

Uslijedilo je veselo druženje do zalaska sunca, a potom zajedničko pješačenje, natrag do naselja Belec.Okupani jesenjim suncem i veseljem, vjerujemo u ponovni susret do godine.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

28.11.2023.

Prva od niza akcija povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj, alpinistička je ekspedicija HPS-a koja će se u Južnoj Americi održati u razdoblju od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine. Svojevrsan penjački Dream Team od sedam naših vrhunskih penjača koji ima nebrojeno najtežih uspona na svim kontinentima obilježit će našu obljetnicu usponima u Patagoniji (Argentina).

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

20.11.2023.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, u subotu 18. i nedjelju 19. studenoga održan je u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a...

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

13.11.2023.

Ne osporavajući pravo političkih stranaka, udruga, pojedinaca ili bilo kojeg drugog subjekta da iznose svoja stajališta i organiziraju svoje aktivnosti prema svojim uvjerenjima, Hrvatski planinarski savez smatra potrebnim podsjetiti na važne činjenice...


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez