Održan je ispit za vodiče u Radoboju

četvrtak, 09.11.2023.

U organizaciji Komisije za vodiče HPS-a tijekom vikenda od 4. do 5. studenoga 2023. u planinarskom domu Radoboj i na okolnim terenima održan je ispit za planinarske vodiče A standarda.


Slika.

Ispit je uspješno položilo 28 kandidata iz 14 planinarskih udruga s područja stanica planinarskih vodiča Slavonija, Zagreb, Karlovac i Varaždin te tako steklo stručni naziv Vodič HPS-a.

Kandidati su svoje znanje i vještine prezentirali tijekom dva vrlo intenzivna ispitna dana kroz tri ispitne cjeline: pismeni, usmeni i praktični dio ispita. Praktični dio ispita terenski je organiziran kroz sljedeće poligone: pregled opreme, čvorovi i izrada improviziranog rukohvata, orijentacija, prva pomoć i spašavanje te ispitna tura. Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu i pokazali iznimnu zainteresiranost i motiviranost u svim temama te time dokazali kako zaslužuju postati dijelom Službe koja je svojim volonterskim angažmanom najvažnija karika u razvoju planinarstva u Hrvatskoj. Bez vodiča nema članstva, bez članstva nema planinarstva.

Voditelj ispita bio je Denis Vranješ, a osim ispitnu su komisiju još sačinjavali instruktori Gradimira Bumbak, Dubravko Balent i Tarik Sedić te asistenti Iva Saćer Čakarun, Petra Kuzmanić i Ana Kulušić.

Hvala instruktorima i asistentima na uloženom vremenu, trudu i radu, a posebno hvala ljubaznim domaćinima planinarskog doma „Radoboj” na iznimnom gostoprimstvu.

Novim kolegama vodičima želimo uspješno vođenje u matičnim planinarskim udrugama te nastavak usavršavanja znanja na vježbama u stanicama planinarskih vodiča.

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

28.11.2023.

Prva od niza akcija povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj, alpinistička je ekspedicija HPS-a koja će se u Južnoj Americi održati u razdoblju od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine. Svojevrsan penjački Dream Team od sedam naših vrhunskih penjača koji ima nebrojeno najtežih uspona na svim kontinentima obilježit će našu obljetnicu usponima u Patagoniji (Argentina).

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

20.11.2023.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, u subotu 18. i nedjelju 19. studenoga održan je u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a...

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

13.11.2023.

Ne osporavajući pravo političkih stranaka, udruga, pojedinaca ili bilo kojeg drugog subjekta da iznose svoja stajališta i organiziraju svoje aktivnosti prema svojim uvjerenjima, Hrvatski planinarski savez smatra potrebnim podsjetiti na važne činjenice...


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez