Prijave za školu planinarskog skijanja

četvrtak, 30.11.2023.

Slika.

Komisija za planinarsko skijanje HPS-a od 31. siječnja do 4. veljače 2024. organizira školu planinarskog skijanja. Škola će se održati na planinskim terenima na lokacijama Astentala u Austriji, a ishodište tura će biti planinarska kuća Sadnighaus. 
Promjene lokacije moguće su shodno snježnim prilikama u navedenom terminu.
Škola se provodi prema Programu škole planinarskog skijanja. Cilj školovanja je nadogradnja osnovnih skijaških znanja i vještina sa naglaskom na planinarsko skijaške tehnike i skijanje izvan uređenih staza te sigurnost prilikom kretanja planinama zimi.
Edukacija će se provoditi kroz praktične vježbe, radionice i predavanja.


Napomena

Škola će se održati ako bude prijavljen dovoljan broj zainteresiranih.


Prijava

Prijave se primaju putem elektroničke pošte skijanje@hps.hr. Prijave se primaju do 14. siječnja 2024. ili do popunjenja kapaciteta. Broj sudionika je ograničen, a upis se provodi nakon dostave uvjeta za pohađanje tečaja prema redoslijedu prijave. Obavezni uvjeti za upis polaznika su:

  • članstvo u osnovnoj udruzi članici HPS-a - dokazuje se članskom iskaznicom s članskom markicom za tekuću godinu
  • uspješno završena opća planinarska škola u HPS-u - dokazuje se diplomom opće planinarske škole HPS-a
  • posjedovanje osnovnih znanja i vještina alpskog skijanja (molimo navesti prethodno planinarsko skijaško iskustvo, a ako kandidat ne posjeduje isto, navesti skijališta na kojima je skijao – 5 skijališta i 5 planinarskih tura)
  • posjedovanje planinarsko skijaške opreme i planinarske opreme za kretanje u zimskim uvjetima
  • navršenih 18 godina života

Nakon provjere uvjeta za pristup školi lista kandidata formira se prema redoslijedu prijave. Prijava se smatra valjanom tek nakon dostave navedenih dokumenata.

Troškovi

Prije početka škole HPS će poslati predračun za organizacijske troškove u iznosu od 250,00 EUR po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na tekući račun HPS-a. Očekivani trošak četiri polupansiona je oko 250,00 EUR, a uplaćuje se izravno domaćinu u objektu. Trošak prijevoza osobnim automobilima snose polaznici, po njihovom međusobnom dogovoru.

Početak škole

Prijavljeni polaznici bit će izravno obaviješteni o mjestu i terminu okupljanja i početka škole.
Od polaznika se očekuje fizička spremnost za 1000 visinskih metara uspona u danu. Poželjno i preporučljivo je da polaznik ima ugovoreno putno osiguranje te europsku karticu zdravstvenog osiguranja (EKZO), te preporučamo i osiguranje Alpenverein koje pokriva troškove spašavanja u planini.
Potrebnu opremu za planinarsko skijanje čine skije i skijaške cipele za planinarsko skijanje, kože za skije, kaciga, dereze, cepin, skijaški štapovi i redovna planinarska oprema za zimske uvjete. Po mogućnosti, poželjno je imati GPS uređaj te lavinski koplet (primopredajnik, lopatu i sondu).

Predznanje

Od polaznika se očekuje skijaško iskustvo i vještina te opće planinarsko znanje.

Voditelj škole

Tomislav Galić

Kontakt

Komisija za planinarsko skijanje HPS-a, skijanje@hps.hr

Najnovije vijesti

Održana 36. Skupština HPS-a

Održana 36. Skupština HPS-a

08.06.2024.

U subotu 8. lipnja održana je u Sheraton Zagreb hotelu 36. redovna sjednica Skupštine HPS-a. Skupštinu sačinjavaju predstavnici 341 planinarske udruge - punopravne članice HPS-a.

Hrvatski planinar - lipanj 2024

Hrvatski planinar - lipanj 2024

03.06.2024.

Pregršt zanimljivih članaka u lipanjskom broju uskoro stiže na vaše adrese.

Izložbom

Izložbom "U planine" Hrvatski državni arhiv pridružuje se obilježavanju 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

03.06.2024.

U ponedjeljak 3. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu na Marulićevom trgu 21 u Zagrebu svečano je otvorena izložba "U planine", kojom se Hrvatski državni arhiv pridružuje obilježavanju 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Otvorenjem ove izložbe započelo je obilježavanje Međunarodnog tjedna arhiva u Hrvatskoj.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez