Izvještaj s drytooling radionice održane 28.11.23.

srijeda, 13.12.2023.

Okupilo nas se preko 20 iz 3 zagrebačka alpinistička odsjeka, a glavnu riječ imao je Mario Musulin (iskusni mačak koji je žario i palio hrvatskom lednom scenom i bio višestruki prvak u lednom penjanju). Mjesto radnje stara Žica.

Dva sata predavanja nismo ni osjetili jer bilo je sve samo ne dosadno. Mario je krenuo od povijesti zašto i do kud je nastala znatiželja za drytoolingom, zatim smo pričali o dijelovima cepina, derezama, odjeći i obući, osnovama kretanja, figurama 4 i 9 te na kraju i o takmičarskim forama.

Naravno, bilo bi tu još puno prostora za predavanje sam ekipa je s druge strane jedva čekala obući pojaseve i kacige, nataknuti dereze na cipele te primiti cepine u ruke.

Žica nema puno prostora za vježbanje no bolje i to nego ništa. I tako dok smo se redali jedan po jedan na umjetnoj stijeni vrijeme je letjelo kao ludo.

Nadam se da će ovo bit tek jedna od sljedećih u nizu radionica i isto tako se nadam da će nam se pridružiti i ekipa znatiželjnika iz drugih alpinističkih odsjeka širom Hrvatske. Pa da kad dođe vrijeme za SHS natjecanje imamo i mi naše aseve u rukavu.

Puno hvala Mariu.

Ivona Bogović

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez