Planinarsko sklonište Kontejner na Mosoru

utorak, 19.12.2023.

Članovi naše gospodarske sekcije predvođeni pročelnikom Goranom Bratimom i u suradnji sa prijateljima iz Poljica su ovaj prošli tjedan odradili "udarnu" radnu akciju na obnovi planinarskog skloništa Kontejner- Ljuto kame.

Slika.

Vrijedna ekipa je u subotu po prilično hladnom i vjetrovitom vremenu krenula sa skidanjem starog krovišta, popravkom, čišćenjem i zaštitom krovne konstrukcije. Nakon tih obavljenih radova krenuli su sa postavljanjem novih krovnih panela. Tijekom nedjelje su popravili nadstrešnicu i vanjsko ložište, napravili nove stepenice za pristup potkrovlju skloništa, te postavili novu peć i dimnjak u donjem dijelu skloništa.

Stari krov i drugi otpad je spakiran u velike vreće koje će u idućoj akciji prebacit do odlagališta otpada. Treba popraviti još par sitnica, ali sa ovom radnom akcijom je dovešena glavna obnova i sklonište je ponovo funkcionalno za korištenje.

Ivana Radonić
HPD-a Mosor

Slika 1 od 11.Slika 2 od 11.Slika 3 od 11.Slika 4 od 11.Slika 5 od 11.Slika 6 od 11.Slika 7 od 11.Slika 8 od 11.Slika 9 od 11.Slika 10 od 11.Slika 11 od 11.

Najnovije vijesti

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

29.02.2024.

Planinarski domovi, kuće i skloništa nezamjenjiva su planinarska, posjetiteljska, turistička i sigurnosna infrastruktura u našim planinama. Uvijek iznova treba podsjetiti da je njihovo postojanje i funkcioniranje nezamislivo bez neizmjernog zalaganja planinara i planinarskih udruga te je 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj prilika za vrednovanje i iskazivanje zahvalnosti svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izgradnji, obnavljanju, održavanju, upravljanju i općenito funkcioniranju planinarskih objekata.

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez