Planinarsko sklonište Kontejner na Mosoru

utorak, 19.12.2023.

Članovi naše gospodarske sekcije predvođeni pročelnikom Goranom Bratimom i u suradnji sa prijateljima iz Poljica su ovaj prošli tjedan odradili "udarnu" radnu akciju na obnovi planinarskog skloništa Kontejner- Ljuto kame.

Slika.

Vrijedna ekipa je u subotu po prilično hladnom i vjetrovitom vremenu krenula sa skidanjem starog krovišta, popravkom, čišćenjem i zaštitom krovne konstrukcije. Nakon tih obavljenih radova krenuli su sa postavljanjem novih krovnih panela. Tijekom nedjelje su popravili nadstrešnicu i vanjsko ložište, napravili nove stepenice za pristup potkrovlju skloništa, te postavili novu peć i dimnjak u donjem dijelu skloništa.

Stari krov i drugi otpad je spakiran u velike vreće koje će u idućoj akciji prebacit do odlagališta otpada. Treba popraviti još par sitnica, ali sa ovom radnom akcijom je dovešena glavna obnova i sklonište je ponovo funkcionalno za korištenje.

Ivana Radonić
HPD-a Mosor

Slika 1 od 11.Slika 2 od 11.Slika 3 od 11.Slika 4 od 11.Slika 5 od 11.Slika 6 od 11.Slika 7 od 11.Slika 8 od 11.Slika 9 od 11.Slika 10 od 11.Slika 11 od 11.

Najnovije vijesti

Hrvatski planinar - dvobroj srpanj/kolovoz 2024.

Hrvatski planinar - dvobroj srpanj/kolovoz 2024.

05.07.2024.

Dvobroj Hrvatskog planinara za srpanj i kolovoz donosi pet zanimljivih velikih članaka.

Izvješćivanje o uređenim planinarskim putovima i objektima u projektu Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

Izvješćivanje o uređenim planinarskim putovima i objektima u projektu Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

04.07.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na podnošenje izvješća o ostvarenju preuzetih zadaća uređenja planinarskih putova i objekata u okviru projekta obnove, održavanja, uređenja i opremanja planinarske infrastrukture "Sigurna i održiva planinarska infrastruktura" 2023/24., koji se provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

U subotu 14. rujna otvorenje Planinarske obilaznice Dinara

U subotu 14. rujna otvorenje Planinarske obilaznice Dinara

04.07.2024.

Povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj Hrvatski planinarski savez na najvišoj hrvatskoj planini Dinari otvorit će atraktivnu planinarsku obilaznicu s 14 kontrolnih točaka. Svečanost otvorenja Planinarske obilaznice Dinara održat će se u subotu 14. rujna 2024. na Kninskoj tvrđavi.
footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez