Konj - zimski uspon

nedjelja, 21.01.2024.

Kao i dosadašnjih godina, naš tradicionalni zimski uspon okupio je mnoge planinarske zaljubljenike željne zimskih uvjeta. No, čini se da nas i nebo voli, jer nam je nakon dužeg oklijevanja, baš pred sam uspon podarilo prave zimske uvjete.

Kod skloništa Sv. Mihovil, kojeg su naši vrijedni članovi pripremili za drage nam goste, okupilo se oko 200 sudionika ove tradicionalne planinarske manifestacije, prve u godini proslave 25. godišnjice djelovanja Društva. Njih čak 155. pod vodičkom palicom Ante Romca, starom stazom kroz šumu, uputilo se na Konja, dok su se ostali zadržali kod skloništa ili se prošetali do Umca i Kruga.
Slika. Staza kojom smo se kretali do vrha Konja splet je raznovrsnog terena. Šuma je bila štit od naleta vjetra, no čim se izašlo na čistinu, udari bure bili su neumoljivi. Svejedno, pod punom zimskom opremom, stigli smo do vrha!

Po povratku sudionike smo dočekali okrjepom u vidu toplog čaja i kave te neizostavnog planinarskog graha 'za polizat prste', kojeg je s posebnom pažnjom pripremio naš predsjednik Ante.

Hvala svim sudionicima što su nam se još jednom pridružili na ovom našem tradicionalnom usponu, a bilo vas je iz svih krajeva lijepe naše i BIH. Ujedno se zahvaljujemo ekipi HGSSa Stanica Split, ispostava Sinj, te svim našim sponzorima.

Pozdrav do iduće godine!

Planinarsko društvo „Jelinak“ Trilj
Izvršni odbor
Ante Marić, predsjednik

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez