Poziv na tečajeve za markaciste - područje Medvednice / Zagreb, prvi tečaj 2. i 3. ožujka 2024., drugi tečaj 9. i 10. ožujka 2024.

srijeda, 24.01.2024.

Komisija za planinarske putove (Komisija) Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), u suradnji s HPD „Željezničar“ iz Zagreba, organizira u Zagrebu dva Tečaja za markaciste i to prvenstveno za članove planinarskih društava koja održavaju planinarske putove na području Medvednice. Prvi tečaj će se održati 2. i 3. ožujka 2024., a drugi 9. i 10. ožujka 2024.

Tečaj se provodi prema Programu tečaja za markaciste u Hrvatskom planinarskom savezu. Namijenjen je članovima planinarskih društava koja su nadležna za održavanje planinarskih putova upisanih u Registar planinarskih putova, obilaznica i markacista u Hrvatskoj s pratećim sadržajima ili su iskazala spremnost za preuzimanjem nadležnosti za održavanjem planinarskog puta prema postupku prijenosa nadležnosti nad održavanjem planinarskog puta.

Teorijski dio prvog i drugog tečaja održati će se u prostorijama HPD „Željezničar“, Trnjanska cesta 5B, 10000, Zagreb. Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika u subotu od 8:30 do 8:45 sati, a predavanja započinju u 9 sati. Teorijski dio tečaja je cjelodnevni, pri čemu se nakon predavanja isti dan održava i provjera znanja.

Praktični dio prvog i drugog tečaja planiran je na području Medvednice. Točno mjesto i vrijeme početka praktičnog dijela tečaja biti će objavljeno pri kraju predavanja. Praktični dio tečaja traje do kasnih poslijepodnevnih sati.

Članovi planinarskih društava članica HPS-a zainteresirani za pohađanje tečaja, prijavljuju se elektroničkom prijavnicom za tečaj, koju podnosi matično planinarsko društvo. Planinarska društva nadležna za održavanje planinarskih putova na Medvednici su obaviještena o održavanju tečaja i načinu prijave.

Broj mjesta na tečaju je ograničen. U slučaju većeg broja prijavljenih, Komisija će, u suradnji s predstavnicima planinarskih društava, donijeti odluku o broju prijavljenih po pojedinom društvu i terminu pohađanja tečaja.

Za prvi i drugi tečaj prijave se podnose najkasnije do 18. veljače 2024.

Cijena tečaja je 20 eura po polazniku, a plaćanje se obavlja po predračunu koji će za prijavljene članove biti poslan planinarskim društvima iz Ureda HPS-a. Za sudjelovanje na tečaju potrebno je imati važeću člansku iskaznicu HPS-a sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Organizacija tečaja: Željko Radovanić, HPD „Runolist“ Zagreb, markacist voditelj, član Komisije za planinarske putove, povjerenik za područje Medvednice; Zvonko Lovreković, HPD „Željezničar“ Zagreb, markacist voditelj, član Komisije za planinarske putove, povjerenik za područje Medvednice i Nenad Greblički, HPD „Japetić“ Samobor, markacist instruktor, član Komisije za planinarske putove, povjerenik za područja Samoborskog i Žumberačkog gorja.

Predstavnik društva suorganizatora tečaja je Zvonko Lovreković, HPD „Željezničar“ Zagreb.

Kontakt podaci:

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez