Izvješće sa speleoloških ispita za nazive Instruktor speleologije i Speleolog

utorak, 30.01.2024.

U prostorijama HGSS Stanice Zagreb, 27. siječnja 2024. godine održani su speleološki ispiti Komisije za speleologiju HPS-a za speleološki naziv Instruktor speleologije i Speleolog.

Domaćini ispita bili su članovi SO HPD Željezničar, Zagreb.

Ispitnu komisiju su sačinjavali instruktori speleologije Josip Dadić, Vinka Dubovečak Dino Grozić, Damir Janton, Nikolina Marić, Dalibor Paar i Dominik Šime Samac te kandidati za naziv Instruktor speleologije Anita Trojanović, Goran Jerković i Marina Grandić.

Prijavljeni kandidati za nazive Instruktor speleologije su uspješno obranili svoje radove te su novi instruktori speleologije:

  • Anita Trojanović (SO HPD Sniježnica, Dubrovnik, značka instruktor br. 134) s temom „Tehničko penjanje u speleološkim objektima“
  • Goran Jerković (SO HPD Sniježnica, Dubrovnik, značka instruktor br 135) s temom „Korištenje sidrenog vijka u speleologiji“
  • Marina Grandić (SO PDS Velebit, Zagreb, značka instruktor br. 136) s temom: „Priručnik za rad u programu TopoDroid“

Radovi će biti objavljeni na web-u KS HPS nakon još malih dorada.

neki opis neki opis neki opis

Od pet prijavljenih kandidata za naziv Speleolog, svih petero ih je pristupilo ispitu.

  • Marko Ličko (SO PDS Velebit, značka broj 284)
  • Jurica Jagetić (SU Kraševski zviri, značka broj 286)
  • Maja Marinić (SO PDS Velebit, značka broj 287)
  • Barbara Domitrović (SO PDS Velebit, značka broj 288)
  • Borna Maleš (SO HPD Željezničar, značka broj 289) uz dopunu dostave svih autorskih speleoloških nacrta i Osnovnih speleoloških zapisnika.

Novim speleolozima i Instruktorima speleologije uz diplome, iskaznice i značke uručen je prigodni poklon – udžbenik Speleologija II i knjiga „Jamski sustav Lukina jama-Trojama“.

Budući da su kandidati imali problema sa pojedinim teorijskim i praktičnim dijelovima ispita ovo su zaključci i smjernice za buduće kandidate i ispite.

Ovim se putem se zahvaljujemo članovima Speleološkog odsjeka HPD Željezničar na sjajnom domaćinstvu. Hvala i HGSS stanici Zagreb na ustupanju prostorija za potrebe Ispita.

neki opis neki opis neki opis neki opis neki opis

Najnovije vijesti

50 godina od alpinističke tragedije na Kavkazu

50 godina od alpinističke tragedije na Kavkazu

24.07.2024.

Dana 24. srpnja 1974. prije 50 godina, prilikom uspona smjerom Križ Ušbe u sjeverozapadnoj stijeni Ušbe (4710 m) na Kavkazu dogodila se alpinistička nesreća u kojoj su tragično stradala četvorica istaknutih hrvatskih alpinista – Ante Bedalov, Nenad Čulić, Viktor Tabaković i Urso Vrdoljak.

Hrvatski planinar - dvobroj srpanj/kolovoz 2024.

Hrvatski planinar - dvobroj srpanj/kolovoz 2024.

05.07.2024.

Dvobroj Hrvatskog planinara za srpanj i kolovoz donosi pet zanimljivih velikih članaka.

Izvješćivanje o uređenim planinarskim putovima i objektima u projektu Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

Izvješćivanje o uređenim planinarskim putovima i objektima u projektu Sigurna i održiva planinarska infrastruktura

04.07.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na podnošenje izvješća o ostvarenju preuzetih zadaća uređenja planinarskih putova i objekata u okviru projekta obnove, održavanja, uređenja i opremanja planinarske infrastrukture "Sigurna i održiva planinarska infrastruktura" 2023/24., koji se provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta.
footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez