Zimski alpinistički kamp 15.-18.2.2024.

srijeda, 07.02.2024.

Kamp je namijenjen ovogodišnjoj zimskoj alpinističkoj školi.

U navezi se prijavljuju 1-2 školarca na 1 mentora, kojega moraju naći sami.

Broj kandidata čije sudjelovanje na kampu sufinancira Komisija za alpinizam pri HPS je ograničen, no bez obzira na to, na kamp su dobrodošli i svi oni kojima Komisija neće moći sufinancirati sudjelovanje.

Sudionici kampa moraju se prijaviti u navezima.

Prijava mora sadržavati ime i prezime, datum rođenja, ime odsjeka ili kluba pri HPS-u čiji je član, broj telefona, e-mail adresu, te ime mentora na email alpinizam@hps.hr s naznakom "Prijava za zimski alpinistički kamp 2024. "

Svi sudionici kampa moraju imati osobno uplaćenu neku vrstu police osiguranja te su dužni imati uredno plaćenu članarinu za 2024.godinu u HPS-u što potvrđuju preslikom članske iskaznice na kojoj je vidljiva markica HPS-a za 2024. godinu.

Polazak je predviđen 14.2.2023. u večernjim satima. Mogu se prijaviti i polaznici koji ne mogu cijelo vrijeme, npr. samo vikend. Smještaj i točna lokacija bit će odabrani i rezervirani nakon prijava, no lokacija je okolica Colfosca, Val Gardene.

Datum održavanja kampa kao i lokacija održavanja mogu se pomaknuti u slučaju izrazito lošeg vremena ili loših uvjeta.

Dodatne informacije sudionicima bit će distribuirane putem maila.

Prijave se zatvaraju u petak, 9.02.2024.godine u 12h nakon čega ćemo kontaktirati sve prijavljene s daljnjim informacijama i uputama.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

29.02.2024.

Planinarski domovi, kuće i skloništa nezamjenjiva su planinarska, posjetiteljska, turistička i sigurnosna infrastruktura u našim planinama. Uvijek iznova treba podsjetiti da je njihovo postojanje i funkcioniranje nezamislivo bez neizmjernog zalaganja planinara i planinarskih udruga te je 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj prilika za vrednovanje i iskazivanje zahvalnosti svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izgradnji, obnavljanju, održavanju, upravljanju i općenito funkcioniranju planinarskih objekata.

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez