Revija planinarskog filma u Đakovu

ponedjeljak, 12.02.2024.

PD Đakovo i Foto-kino klub Đakovo organiziraju drugu Reviju planinarskog filma, PLAF2024.

Prijavljeno 16 autora s ukupno 22 filma. Žiri ih je pregledao i ocijenio. Na temelju prikupljenog broja bodova je formirana lista od 10 filmova koji će biti prikazani na službenoj projekciji 15. veljače u đakovačkom kinu. Prije projekcije će biti dodjela nagrada i priznanja najboljima.

Slika.

Revija je posvećena 150. obljetnici planinarstva u Hrvatskoj i u znaku 45 godina PD Đakovo.

Osim filmova na PLAFu, u predvorju kina se može pogledati redovna godišnja izložba fotografija PD Đakovo. Izložba će biti otvorena u 18 sati, neposredno prije projekcije filmova a moći će se pogledati slijedećih 4-5 tjedana u vrijeme kada se održavaju kino predstave, scenski ili drugi sadržaji u Centru za kulturu Đakovo.

Najnovije vijesti

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

29.02.2024.

Planinarski domovi, kuće i skloništa nezamjenjiva su planinarska, posjetiteljska, turistička i sigurnosna infrastruktura u našim planinama. Uvijek iznova treba podsjetiti da je njihovo postojanje i funkcioniranje nezamislivo bez neizmjernog zalaganja planinara i planinarskih udruga te je 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj prilika za vrednovanje i iskazivanje zahvalnosti svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izgradnji, obnavljanju, održavanju, upravljanju i općenito funkcioniranju planinarskih objekata.

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez