Održan tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard)

subota, 02.03.2024.

Komisija za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza organizirala je u veljači 2024. godine tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard). S obzirom na veliku zainteresiranost vodiča za tu vrstu edukacije, a i stratešku opredijeljenost Vodičke službe HPS-a za osnaživanje kapaciteta za vođenje na zimske ture i izlete, predviđeni tečaj se provodio u zadanim terminima i prema programu Hrvatskog planinarskog saveza.

Slika.

Na tečaju su sudjelovali vodiči iz pet stanica planinarskih vodiča (SPV Karlovac, SPV Rijeka, SPV Slavonija, SPV Split i SPV Zagreb) te je 11 planinarskih društava dobilo pripravnike B standarda.
Instruktorski tim u sastavu Mladen Vrabec, Dubravko Balent, Alen Čančarević, Dražen Lovreček, Davor Miketa, Karoline Supina Vrabec i Eugen Zobaj uspješno je proveo sve snježne terenske vježbe i predavanja unatoč promjenjivom i vrlo zahtjevnom vremenu (vjetar, ledena kiša, kiša, susnježica i snježna oluja).
Polaznici su bili visoko motivirani za stjecanje novih znanja i odradili su sva predavanja i vježbe uz maksimalan trud i zalaganje.

Hvala instruktorima, asistentima i polaznicima na izdvojenom vremenu i uloženom trudu u provođenje ovog zahtjevnog tečaja.

Svima nam je zajednički cilj podizanje razine znanja i vještina planinarskih vodiča kako bi planinarski izleti i pohodi bili sigurni i svima dostupni.

Mladen Vrabec, voditelj tečaja

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.














footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez