Međunarodni festival dokumentarnog filma Mountains on Stage

nedjelja, 03.03.2024.

Slika.

U srijedu 24. travnja 2024. godine s početkom u 18:45, u Zagrebu, u Cineplexx Slavonska avenija 11d, održat će se međunarodni festival dokumentarnog filma ’’Mountains on Stage’’ posvećen avanturističkim sportovima u prirodi.

Filmski program obuhvat će četiri dokumentarna ostvarenja. Svi filmovi premijerno se prikazuju tijekom festivalske večeri.

Prvi film pod nazivom Deep Freeze vodi nas na jedinstvenu penjačku avanturu. Prije 37 godina, Patric Gabarrou i Hervé Bouvard prkosili su nemogućem otvorivši „Walker Directissime“ na sjevernoj strani Grandes Jorasses. Ova ruta ponovljena je tek u veljači 2023. Charles Dubouloz, Symon Welfringer i Clovis Paulin ostvarilil su taj podtvat uz dodatnu poteškoću: prvi slobodan uspon zimi. Dobrodošli u duboko zamrzavanje u nepoznatom!

Sljedeće filmsko ostvarenje See to Summit, vodi u avanturu života u srcu Grenlanda! Pridružite se Bronwyn Hodgins i Jackobu Cooku u njihovoj avanturi. Preko 400 km vožnje kajakom usred Arktika, okruženi ledom i kitovima, da bi se popeli na netaknuti zid od 800 metara. Teško i hirovito vrijeme, ali odlična atmosfera i pejzaži koji oduzimaju dah! Čista inspiracija.

Preostali filmovi Fond of Font i Subterranean vode kroz autentične avanture u sferi boulderinga i cavinga.

Dodatne informacije: www.mountainsonstage.com

Društvene mreže:


O festivalu Mountains on Stage
Mountains on Stage je međunarodni festival dokumentarnog filma, trenutno prisutan u 20 zemalja u svijetu. Tema festivala je promocija avanturističkih sportova u prirodi, sa ciljem da ljepote prirode i planina približi široj društvenoj zajednici, izborom najboljih svjetskih filmova vezanih za planinske sportove kao što su skijanje, planinarenje, penjanje, paragliding, itd. Festival nastoji inspirirati publiku i prenijeti poruke naše kolektivne odgovornosti u poštivanju i zaštiti prirode.

Predstavnik festivala u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji:
Milena Vujičić, tel. 0631025761, vujicic.milena@gmail.com

Slika 1 od 1.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez