Alpinistički kamp Moje prve Alpe 2024 - prijave otvorene

srijeda, 08.05.2024.

Komisija za alpinizam HPS-a poziva sve zainteresirane članove alpinističkih odsjeka RH na ljetni alpinistički kamp "Moje prve Alpe" koji će se održati od 20. do 23. lipnja 2024. godine. Mjesto održavanja je Rio Bianco, s bazom u Rifugio Guido Brunner.


Na ovom kampu imamo dva glavna cilja. A to su:

  • Pružiti dodatno znanje penjačima koji nemaju iskustva penjanja u Alpama, od početnika bez ikakvog iskustva do onih koji su tek krenuli u taj čudesan alpski svijet.
  • Povezati ljude unutar alpinističke zajednice raznih društava i odsjeka RH.

Na kamp se mogu prijaviti svi, pojedinci i navezi koji su završili Ljetnu alpinističku školu u jednom od Alpinističkih odsjeka u RH. Navezi koji se prijavljuju moraju imati barem jednog iskusnijeg člana, s tim da je iskustvo definirano kao minimalno 5 ispenjanih dugih neosiguranih smjerova u Alpama.

Slika.

Ako nemaš navezu, to nije problem — kandidati koji se prijavljuju pojedinačno bit će raspoređeni u naveze jer će komisija osigurati nekoliko iskusnijih članova te instruktore koji će penjati u navezu od po 2 ili 3 s kandidatima bez iskustva.

Cijena kampa iznosi €20 za polaznike kampa, a smještaj se dodatno plaća na licu mjesta.

Broj kandidata ograničen je na ukupno 10 polaznika. Iako je broj kandidata ograničen, u kamp su dobrodošli svi! Dođite na druženje, penjanje i guštanje u planinama i podržite nove nade hrvatskog alpinizma.

Prijave se primaju putem poveznice, a prijavi je potrebno dostaviti i penjački karton.


VAŽNO: Svaki kandidat mora imati uplaćenu neku vrstu police osiguranja od nezgode.

Polazak je predviđen 20. lipnja 2024. godine u ranim jutarnjim satima. Datum održavanja kampa kao i lokacija mogu se pomaknuti u slučaju izrazito loših uvjeta.

Podaci vezani uz mogućnost smještaja kao i dodatne informacije i upute bit će poslani kandidatima naknadno putem maila.

Prijave se zatvaraju u srijedu 12. lipnja 2024. godine.

Vašu prijavu priložite u anketu na LINKU

Za više informacija pišite na mail tea.glumac@gmail.com

Ovogodišnji kamp organiziraju članice AO HPD Matica, Jelena Cerinski i Tea Glumac uz pomoć pročelnice komisije za alpinizam pri HPS-u Tee Čalogović. Kamp je sufinanciran od strane HPS-a te uz uplaćene kotizacije sudionika, ukupni budžet kampa biti će iskorišten za financiranje smještaja i prijevoza asistentima na kampu.

Kako je bilo na Mojim prvim Alpama u 2023. godini pročitajte ovdje: Moje prve Alpe 2023

Slika 1 od 10.Slika 2 od 10.Slika 3 od 10.Slika 4 od 10.Slika 5 od 10.Slika 6 od 10.Slika 7 od 10.Slika 8 od 10.Slika 9 od 10.Slika 10 od 10.

Najnovije vijesti

Dani hrvatskih planinara 25.-26. svibnja 2024. na Kamenitovcu

Dani hrvatskih planinara 25.-26. svibnja 2024. na Kamenitovcu

23.05.2024.

Hrvatski planinarski savez i HPD Bilogora iz Bjelovara pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara koji će se održati 25. i 26. svibnja 2024. na Kamenitovcu, s organiziranim izletima i turama po Bilogori.

15 godina od uspona Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na vrh Mount Everesta

15 godina od uspona Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na vrh Mount Everesta

19.05.2024.

Na današnji dan, 19. svibnja 2009. sestre Darija i Iris Bostjančić popele su se na najvišu točku našeg planeta – na vrh Mount Everesta (8850 m) na Hrvatskoj ženskoj alpinističkoj ekspediciji koju je organizirao Hrvatski planinarski savez. Bile su prve žene u toj sezoni na vrhu Everesta, a ujedno i prve sestre u povijesti koje su na vrh svijeta stigle s nepalske strane planine. Tog dana hrvatska zastava prvi puta je istaknuta na najvišem mjestu na svijetu

Predstavljanje knjige Durmitor 23. svibnja u Zagrebu

Predstavljanje knjige Durmitor 23. svibnja u Zagrebu

18.05.2024.

U četvrtak 23. svibnja s početkom u 19:30 sati u Knjižnici Bogdan Ogrizović (Cvjetni trg, Preradovićeva 5) u Zagrebu će biti predstavljena knjiga "Durmitor - nacionalni park" Vlade Vujisića.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez