Mosorski planinarski put - MPP

utorak, 28.05.2024.

Slika.

Svaki trenutak proveden na Mosoru postaje dio naše priče - moje osobne, ali i priče deset nevjerojatnih ljudi koji su prvi vikend u svibnju odlučili sa mnom kročiti jednom od najtežih i najljepših hrvatskih obilaznica, Mosorskim planinarskim putem. Na tom putu, dio naše duše pronašao je dom u ovoj planini jer u susretu s Mosorom nismo samo pronašli izazov za tijelo već i hranu za dušu, inspiraciju koja će nas vraćati iznova i iznova na njegove staze.

Osjećaj ponosa i skromnosti ispunjavao je svakog od nas dok smo stajali na vrhu Velikog Kabla, ali i dok smo na kraju drugog dana gledali na vrhove Mosora ispred muzeja u Gatima. Bili smo svjesni da smo bili svjedoci neizrecive ljepote i snage koju Mosor nudi i koju je bio spreman podijeliti s nama.

U susretu s planinom nalazimo odgovore na pitanja koja nismo ni postavili i pronalazimo mir u vječnom plesu prirode i čovjeka. Taj vikend, Mosoraši i Mosor zaplesali su savršen ples - brz, skladan, na momente grub i nježan, bez greške u koracima, u svakom trenutku skladna harmonija pokreta, disali smo kao jedno tijelo s Mosorom. Na kraju nas je Mosor ostavio bez daha, a mi Mosoru podarili deset novih duša koje će ga zauvijek nositi u srcu.

Hvala Letećim medvjedićima, Saši, Josipu i Davoru što ste bili dio ove Mosoraške priče. Hvala Vedrani na logističkoj podršci bez koje sve ovo ne bi prošlo ovako glatko, i posebno hvala našem predsjedniku Suriju na dočeku u Gatima.

Tekst: Miro Kurtović (glavni vodič pohoda)

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.

Najnovije vijesti

Održana 36. Skupština HPS-a

Održana 36. Skupština HPS-a

08.06.2024.

U subotu 8. lipnja održana je u Sheraton Zagreb hotelu 36. redovna sjednica Skupštine HPS-a. Skupštinu sačinjavaju predstavnici 341 planinarske udruge - punopravne članice HPS-a.

Hrvatski planinar - lipanj 2024

Hrvatski planinar - lipanj 2024

03.06.2024.

Pregršt zanimljivih članaka u lipanjskom broju uskoro stiže na vaše adrese.

Izložbom

Izložbom "U planine" Hrvatski državni arhiv pridružuje se obilježavanju 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

03.06.2024.

U ponedjeljak 3. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu na Marulićevom trgu 21 u Zagrebu svečano je otvorena izložba "U planine", kojom se Hrvatski državni arhiv pridružuje obilježavanju 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Otvorenjem ove izložbe započelo je obilježavanje Međunarodnog tjedna arhiva u Hrvatskoj.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez