Poziv na 30. Zbor vodiča HPS-a na Paklenici

srijeda, 30.09.2015.

Komisija za vodiče HPS-a u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Zadar poziva vodiče HPS-a na 30. jubilarni Zbor vodiča koji će se održati u planinarskom domu Paklenica 24.-25.10.205. U sklopu održavanja Zbora, SPV Zadar prigodno će obilježiti 40. godina vrijednog vodičkog rada stanice.

Okupljanje sudionika uz pozdravni govor domaćina predviđen ja u 10.00 sati na parkiralištu NP Paklenica. U 10.30 u Klancima biti će predstavljen C standard u Vodičkoj službi HPS-a, akciju će predvoditi vodič instruktor i vodič ADBC standarda Slavica Šindija, ujedno i članica SPV Zadar.

U dvorištu pl. doma biti će dostupan prijavni stol za sudionike te rješavana pitanja vezana uz smještaj. Pred-prijava i upiti putom e-pošte, a najbolje koristeći instituciju stanica vodiča na e-adresu spvzadar@gmail.com nužni su koraci radi što kvalitetnije organizacije Zbora.

U 13.00 kod pl. doma Paklenica Zbor će otvoriti pročelnik Komisije za vodiče Dorijan Klasnić, a očekuju se i prigodni govori gostiju Zbora.

U 15.00 u planinarskom domu, biti će izvedene prezentacije o radu i najboljim praksma SPV Zadar i SPV Zagreb te predstavljena uloga Komisije u Strategiji razvoja hrvatskog planinarstva 2015.-2025.

U 18.00 počinje neformalno druženje vodiča uz planinarsku večeru.

U nedjelju ujutro, zainteresiranima biti će na raspolaganju dvije vođene ture.

1. Pl. dom - Stražbenica - V. Golić - Grabar - Njivarska strana - pl. dom - vodič Šime Sorić

2. Pl. dom - Babin kuk - Liburnija - vodič Nino Miholčić

Zainteresirani vodiči moće će ujutro sudjelovati u otvorenim raspravama po pitanjima od važnosti za Vodičku službu koje će moderirati pročelnik Komisije te članovi IOK-a.

U 15.00 Zbor će zaključiti pročelnik SPV Zadar Andrej Vitas

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.