Poziv na 30. Zbor vodiča HPS-a na Paklenici

srijeda, 30.09.2015.

Komisija za vodiče HPS-a u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Zadar poziva vodiče HPS-a na 30. jubilarni Zbor vodiča koji će se održati u planinarskom domu Paklenica 24.-25.10.205. U sklopu održavanja Zbora, SPV Zadar prigodno će obilježiti 40. godina vrijednog vodičkog rada stanice.

Okupljanje sudionika uz pozdravni govor domaćina predviđen ja u 10.00 sati na parkiralištu NP Paklenica. U 10.30 u Klancima biti će predstavljen C standard u Vodičkoj službi HPS-a, akciju će predvoditi vodič instruktor i vodič ADBC standarda Slavica Šindija, ujedno i članica SPV Zadar.

U dvorištu pl. doma biti će dostupan prijavni stol za sudionike te rješavana pitanja vezana uz smještaj. Pred-prijava i upiti putom e-pošte, a najbolje koristeći instituciju stanica vodiča na e-adresu spvzadar@gmail.com nužni su koraci radi što kvalitetnije organizacije Zbora.

U 13.00 kod pl. doma Paklenica Zbor će otvoriti pročelnik Komisije za vodiče Dorijan Klasnić, a očekuju se i prigodni govori gostiju Zbora.

U 15.00 u planinarskom domu, biti će izvedene prezentacije o radu i najboljim praksma SPV Zadar i SPV Zagreb te predstavljena uloga Komisije u Strategiji razvoja hrvatskog planinarstva 2015.-2025.

U 18.00 počinje neformalno druženje vodiča uz planinarsku večeru.

U nedjelju ujutro, zainteresiranima biti će na raspolaganju dvije vođene ture.

1. Pl. dom - Stražbenica - V. Golić - Grabar - Njivarska strana - pl. dom - vodič Šime Sorić

2. Pl. dom - Babin kuk - Liburnija - vodič Nino Miholčić

Zainteresirani vodiči moće će ujutro sudjelovati u otvorenim raspravama po pitanjima od važnosti za Vodičku službu koje će moderirati pročelnik Komisije te članovi IOK-a.

U 15.00 Zbor će zaključiti pročelnik SPV Zadar Andrej Vitas

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.