Novi klinovi u Dragmanovom smjeru

petak, 03.05.2013.

Zagrebački alpinisti Feđa Vilić i Krešimir Milas (AO Željezničar) 1.5.2013. posjetili su Klek i prilikom penjanja Dragmanovog smjera zabili i ostavili 12 novih klinova, a dva stara u izuzetno lošem stanju su izbili. Često penjan Dragmanov smjer do sada je bio opremljen većinom jako starim klinovima Kusur klina na 1. štandu Dragmanovog smjera.jpg od kojih su neki bili napuknuti i vidljivo načeti korozijom. Unatoč novim klinovima za penjanje smjera i dalje je obavezna oprema set zaglavaka i 2-3 frenda. Klinove za opremanje smjera sponzorirala je Komisija za alpinizam. Novi klin na 1. štanduKomisija u financijskom planu ima predviđena sredstva za zamjenu dotrajalih klinova na Kleku u cilju povećanja sigurnosti penjanja starih smjerova. Zainteresirani za suradnju na projektu sanacije mogu se obratiti na alpinizam@hps.hr ili na 091 11 44 274.

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.