SPV Split na Kozjaku

nedjelja, 16.06.2013.

Slika. U nedjelju, 16. lipnja, SPV Split odradila je vježbu kretanja po osiguranim putevima. Već u rano nedjeljno jutro, članovi su se okupili na mjestu sastanka-prema uputama koje su dobili putem maila. Mjesto sastanka trebalo je odrediti vađenjem azimuta iz tri točke.

Slika.Naravno da su vodiči to odradili "besprijekorno" te su se oko 7,30 svi našli na početnoj markaciji za ulazak u feratu na Kozjaku. Inače, sama ferata je djelo člana SPV Split, Nikole Jelinića, koji je i sam prisustvovao vježbi.

Slika.Tridesetak vodiča, podjeljeni su u dvije grupe. Dok je većina krenula na osigurani put, ostali su ostali u hladu odraditi vježbu izrade gelendera.

Slika.Po silasku razmijenili su djelove opreme koji su nedostajali, te je i druga grupa krenula.

Slika.Iako je dan na južnoj strani Kozjaka bio iznimno vruć, vježba je odrađena bez ijedne poteškoće, što je još jednom potvrdilo kvalitetu vodičke službe. Članovi kojima predstoji ispit za vodiče A kategorije, iskoristili su i ovu priliku ponoviti praktična znanja koja su im potrebna za uspješno polaganje.

Slika.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.