MEMORIJALNI ALPINISTIČKI SUSRET “GLAVNO DA SE KLAJMBA 2013” NA BIOKOVU (Brelat, 5.- 8. listopada 2013)

utorak, 10.09.2013.

MEMORIJALNI ALPINISTIČKI SUSRET “GLAVNO DA SE KLAJMBA 2013” NA BIOKOVU (Brela, 5.- 8. listopada 2013)

Više o memorijalu i prijašnjim godinama: http://www.glavnodaseklajmba.com

Dragi prijatelji! Ove godine održat ćemo treći po redu memorijal Glavno da se klajmba u sjećanje na naše prijatelje Tonija i Igora. Već tradicionalno okupljanje bit će održano u trajanju od 5. do 8. listopada (utorak-neradni dan) što znači da ćemo puna četiri dana uživati u druženju, predavanjima, odličnoj hrani i prekrasnim biokovskim stijenama. Uz sportske i edukativne aktivnosti na memorijalu su se do sad redovno rađala nova prijateljstva, stvarali navezi i kovali alpinistički planovi pa Glavno da se klajmba s pravom možemo zvati festivalom prijateljstva.

Lokacija održavanja memorijala se promijenila tako da ćemo ove godine biti smješteni kod Brela, pet minuta od mjesta i isto toliko od penjališta. Općina Brela nam je ponudila mjesta za postaviti šatore na nekoliko malih livadica i širokom šumskom putu. Preporučamo malo deblji karimat. Osiguran je sanitarni čvor i pitka voda, a predavanja i podjelu značaka alpinistima održat ćemo u dvorani u mjestu.

Predavanja će nam održati Nina Ađanin – o svojim usponima i iskustvima sa ekspedicija i Matevž Kramer o zimski usponima u slovenskim stijenama. Komisija za vodiče HPS-a organizira radionicu za vodiče na temu Short ropinng koju će voditi vodiči F kategorije. Za dizajn majica već tradicionalno pobrinuo se zagrebački alpinist i umjetnik Perica Matijević.

Topla i ukusna večera služit će se također kod dvorane, kuhari su nam kao i uvijek SAK Ekstrem, AO Velebit i AO Željezničar.

Kao i prijašnjih godina, dnevni red memorijala je preko dana penjanje i planinarenje, a navečer zajednička večera, predavanje i tulum!

Iako je memorijal Glavno da se klajmba prvenstveno alpinistički skup i ove godine očekujemo brojne planinare, speleologe, downhillaše i paraglidere, a najavljeni su i base skokovi sa novih lokacija. Prijave ćemo odraditi u kampu prilikom preuzimanja majica i drugih materijala.

Organizatorima memorijala AO Željezničaru, AO Velebitu, SAK Ekstremu i Komisiji za alpinizam se ove godine pridružilo i lokalno planinarsko društvo PD Pozjata. Hvala im!

Program memorijala:

SUBOTA 5.10.2013.

- Penjanje

- Prijava sudjelovanja na memorijalu, smještaj šatora, plaćanje boravišne takse, majice – cijeli dan do predavanja

- Radionica short ropping – 17:00 – 19:30h

- Predavanje Matevž Kramer – 20:00h

- Večera – 21:00h

NEDJELJA 6.10.2013.

- Penjanje

- Radionica short ropping – 9:00-14:00h

- Podjela značaka Alpinist – 19:00h

- Predavanje Nina Ađanin – 20:00h

- Večera – 21:00h

PONEDJELJAK 7.10.2013.

- Penjanje

- Večera – 20:00h

UTORAK 8.10.2013.

- Penjanje

- Završetak memorijala, spremanje kampa

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Trideseta obljetnica osnivanja Planinske satnije Velebit

Trideseta obljetnica osnivanja Planinske satnije Velebit

27.09.2021.

Prošlog vikenda podno Tulovih greda na Velebitu održano je svečano postrojavanje pripadnika Planinske satnije Velebit. Ratni put te postrojbe, dobro poznate planinarima i gorskim spašavateljima, započeo je 28. rujna 1991. akcijom spašavanja i pomoći u kretanju stanovnika starije dobi koji su iz Svetog Roka, Lovinca i Ričica od srpske agresije potražili spas zbjegom preko južnog Velebita.

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.