Zimski alpinistički kamp na Prenju

četvrtak, 09.01.2014.

Komisija za alpinizam HPS-a i Penjati se mora u suradnji sa Sarajevskom školom alpinizma u terminu 27.2.-4.3.2014. organiziraju zimski kamp. Cilj kampa je penjanje i druženje s našim domaćinima, BiH alpinistima, u divljem okruženju Prenja. Akcija je namjenjena prvenstveno iskusnijim navezima koji žele iskusiti penjanje u planinskom području gdje zimi nema ugaženih staza, nema lavinske prognoze ni internet izvještaja uživo iz smjerova. Pristupi su dugački, logistika kompleksna, osjećaj divljine zagarantiran. S druge strane, sigurnost i komfor osigurat će nam kuća Jezerce, smještena u samom srcu Prenja te BiH alpinisti, poznavatelji tog kraja.

Zimski alpinizam

Organizatori financiraju troškove prijevoza i smještaja a sudionici plaćaju kotizaciju za sudjelovanje u iznosu od 100kn koja će se potrošiti na zajedničku hranu tijekom logora. Od svakog sudionika traži se da novac uložen u ovaj projekt vrati u lokalnu alpinističku zajednicu u obliku edukacijskog programa. Sudionici će se obvezati tijekom 2014. godine odraditi, organizirati ili koordinirati barem jednu radionicu u organizaciji Penjati se mora, odnosno sudjelovati u nekoj od akcija Komisije za alpinizam, po vlastitom izboru i afinitetu.

Prijave se primaju sključivo putem online prijavnice. Prijavljuju se navezi koji se moraju samostalno pobrinuti za svu potrebnu opremu. Organizatori će svim sudionicima savjetima pomoći oko planiranja uspona i opreme. Prijave se zaprimaju do 25. siječnja 2014. godine. Odluka o sudionicima će se donijeti imajući u vidu potencijal svakog naveza po dva kriterija:

- koliko mogu doprinjeti zajednici edukacijom

- perspektivnost naveza da iskustvo s Prenja primjeni u drugim planinskim područjima

Prijavnica: OVDJE

Za sve dodatne informacije i upite, obratite na adresu penjatisemora@gmail.com ili telefonom na 0911647325 (Marko).

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.