Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Obnova skloništa u Šugarskoj dulibi

utorak, 12.07.2016.

Slika.Hrvatski planinarski savez prema prihvaćenom idejnom projektu, troškovniku i planiranim fazama radova krenuo je u potpunu obnovu skloništa u Šugarskoj dulibi čime će taj objekt biti prikladno uklopljen u okoliš te imati interijer isti kao Rossijeva koliba i sklonište Ždrilo. Uz autora projekta i arhitekta I.Juretića i članova PD „Naftaplin“ Zagreb, upravljača tog objekta, prošli su vikend započeti radovi na kojima je sudjelovalo 13 planinara iz Rijeke, Samobora i Zagreba. Radovi su obuhvaćali skidanje zidnih i podnih obloga, čišćenje smeća i otpada iz unutrašnjosti i okolice te pripremanje i slaganje transportnih paketa.

Zbog navedenog, sklonište u Šugarskoj dulibi do daljnjeg nije u funkciji pa o tome skrećemo pozornost svima koji će se uputiti na taj dio Velebita.

Također, pozivamo planinare da nam se pridruže u sljedećim akcijama (prva je vjerojatno zadnji vikend u srpnju) kako bi radovi bili gotovi do jeseni kada se planira otvorenje tog skloništa uređenog i opremljenog najvišim standardima koji se mogu postići na takvom prostoru.

Svi zainteresirani za pomoć mogu se javiti na mob. 099 319 51 29 ili na mail ljerka.armano@gmail.com.

Slika.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu u Nacionalnoj razvojnoj strategiji Republike Hrvatske do 2030.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu u Nacionalnoj razvojnoj strategiji Republike Hrvatske do 2030. (05.03.2021.)

U veljači 2021. u Hrvatskom saboru usvojena je Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine, koja predstavlja jedan od strateških dokumenata za razvoj u svim djelatnostima na nacionalnoj razini. Za planinarstvo je značajna jer je njome jasno utvrđeno strateško opredijeljenje Republike Hrvatske za promoviranje planinarskih sadržaja i ulaganja u planinarsku infrastrukturu – planinarske domove i putove.

Otkrivena spomen ploča na mjestu osnutka HGSS-a

Otkrivena spomen ploča na mjestu osnutka HGSS-a (24.02.2021.)

Danas je u Zagrebu otkrivena spomen ploča na pročelju zgrade u Masarykovoj 1 u kojoj je 24. veljače 1950. održana Osnivačka skupština Gorske službe spašavanja u Hrvatskoj. Djelovala je kao interna služba i stručna komisija tadašnjeg PSH-a.

Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost na prvom mjestu (15.02.2021.)

Planinare i sve druge posjetitelje koji se upućuju u planine dodatno podsjećamo na nužnost povećane brige o sigurnosti kod planiranja i izvedbe planinarskih izleta i tura u zimskim okolnostima.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.