Obnova skloništa u Šugarskoj dulibi

utorak, 12.07.2016.

Slika.Hrvatski planinarski savez prema prihvaćenom idejnom projektu, troškovniku i planiranim fazama radova krenuo je u potpunu obnovu skloništa u Šugarskoj dulibi čime će taj objekt biti prikladno uklopljen u okoliš te imati interijer isti kao Rossijeva koliba i sklonište Ždrilo. Uz autora projekta i arhitekta I.Juretića i članova PD „Naftaplin“ Zagreb, upravljača tog objekta, prošli su vikend započeti radovi na kojima je sudjelovalo 13 planinara iz Rijeke, Samobora i Zagreba. Radovi su obuhvaćali skidanje zidnih i podnih obloga, čišćenje smeća i otpada iz unutrašnjosti i okolice te pripremanje i slaganje transportnih paketa.

Zbog navedenog, sklonište u Šugarskoj dulibi do daljnjeg nije u funkciji pa o tome skrećemo pozornost svima koji će se uputiti na taj dio Velebita.

Također, pozivamo planinare da nam se pridruže u sljedećim akcijama (prva je vjerojatno zadnji vikend u srpnju) kako bi radovi bili gotovi do jeseni kada se planira otvorenje tog skloništa uređenog i opremljenog najvišim standardima koji se mogu postići na takvom prostoru.

Svi zainteresirani za pomoć mogu se javiti na mob. 099 319 51 29 ili na mail ljerka.armano@gmail.com.

Slika.

Najnovije vijesti

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

Ljetni dvobroj Hrvatskog planinara

Ljetni dvobroj Hrvatskog planinara

23.07.2021.

Kao i svakog ljeta, Hrvatski planinar izlazi kao dvobroj. Uvodna tema je Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971, a tu su i inspirativni članci o Durmitoru, Bilogori, Midžoru, Banskom brdu, Grossglockneru, planinarskoj prehrani i mnogim drugim temama.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. u TV kalendaru HRT-a

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. u TV kalendaru HRT-a

20.07.2021.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. predstavljena je 18. 7. 2021. u TV kalendaru HRT-a. Pogledajte prilog emitiran povodom 50. obljetnice prvenstvenog uspona na Ingolfsfjeld.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.