Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Dječji planinarski dnevnik

ponedjeljak, 31.10.2016.

Slika.Krajem listopada Hrvatski planinarski savez objavio je Dječji planinarski dnevnik. Dječji planinarski dnevnik sadrži prostor za zapise s izleta te u uvodnim dijelu didaktički priređene planinarske zabavne zadatke, igre i kviz, a u prilogu je zabavna i edukativna igra "Idemo na izlet", u kojoj djeca napreduju po planinarskim stazama pomoću figurica i kocke, izvršavajući zanimljive zadatke. Posebno vrijedi istaknuti da je u stvaranju Dječjeg planinarskog dnevnika sudjelovalo desetak učitelja i pedagoga, planinarski vodiči HPS-a s bogatim iskustvom u planinarskom radu s djecom, a važan doprinos dala su i sama djeca.

U Hrvatskom planinarskom savezu posebna se pažnja posvećuje upravo planinarskom radu s djecom i mladima. U proteklih pet godina HPS je organizirao i proveo pet malih planinarskih škola na Alanu, u kojima je sudjelovalo ukupno više od stotinu djece iz svih krajeva Hrvatske. Prije nekoliko godina utemeljena je godišnja nagrada Izvršnog odbora HPS-a za planinarski rad s djecom i mladima. Želeći dodatno poduprijeti planinarski rad s najmlađim uzrastima HPS je 2015. na Omanovcu organizirao vrlo uspjeli susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih, a 2016. godine Skupština HPS-a usvojila je Pravilnik o maloj planinarskoj školi s programom i uputama za provedbu takvih škola. Početkom ove godine tiskane su jedinstvene diplome za male planinarske škole. Sada u Hrvatskoj djeluje oko 20 dječjih planinarskih grupa, uglavnom pri većim planinarskim društvima. U srpnju ove godine tri hrvatske planinarke i učiteljice sudjelovale su na tečaju za mladinske vodnike Planinske zveze Slovenije u Bavšici, o čemu su one napisale pregledan članak u "Hrvatskom planinaru". Već ranije, HPS je tiskao dva izdanja za djecu – slikovnice "Nije duh nego puh" i "Blatnjava priča", a ove godine priređen je i atraktivan Dječji planinarski dnevnik, jedinstvena publikacija namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta koja ostvaruju svoje prve planinarske korake. Dnevnik sadrži 128 stranica, tiskan je u boji i ima tvrde korice.

Dnevnik se po cijeni od 30 kuna može nabaviti u Uredu HPS-a, tel. 01/48-24-142 i 01/48-23-624, putem elektroničke pošte uredhps@hps.hr i putem web-trgovine na webu HPS-a.

Slika.

Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.