Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Dječji planinarski dnevnik

ponedjeljak, 31.10.2016.

Slika.Krajem listopada Hrvatski planinarski savez objavio je Dječji planinarski dnevnik. Dječji planinarski dnevnik sadrži prostor za zapise s izleta te u uvodnim dijelu didaktički priređene planinarske zabavne zadatke, igre i kviz, a u prilogu je zabavna i edukativna igra "Idemo na izlet", u kojoj djeca napreduju po planinarskim stazama pomoću figurica i kocke, izvršavajući zanimljive zadatke. Posebno vrijedi istaknuti da je u stvaranju Dječjeg planinarskog dnevnika sudjelovalo desetak učitelja i pedagoga, planinarski vodiči HPS-a s bogatim iskustvom u planinarskom radu s djecom, a važan doprinos dala su i sama djeca.

U Hrvatskom planinarskom savezu posebna se pažnja posvećuje upravo planinarskom radu s djecom i mladima. U proteklih pet godina HPS je organizirao i proveo pet malih planinarskih škola na Alanu, u kojima je sudjelovalo ukupno više od stotinu djece iz svih krajeva Hrvatske. Prije nekoliko godina utemeljena je godišnja nagrada Izvršnog odbora HPS-a za planinarski rad s djecom i mladima. Želeći dodatno poduprijeti planinarski rad s najmlađim uzrastima HPS je 2015. na Omanovcu organizirao vrlo uspjeli susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih, a 2016. godine Skupština HPS-a usvojila je Pravilnik o maloj planinarskoj školi s programom i uputama za provedbu takvih škola. Početkom ove godine tiskane su jedinstvene diplome za male planinarske škole. Sada u Hrvatskoj djeluje oko 20 dječjih planinarskih grupa, uglavnom pri većim planinarskim društvima. U srpnju ove godine tri hrvatske planinarke i učiteljice sudjelovale su na tečaju za mladinske vodnike Planinske zveze Slovenije u Bavšici, o čemu su one napisale pregledan članak u "Hrvatskom planinaru". Već ranije, HPS je tiskao dva izdanja za djecu – slikovnice "Nije duh nego puh" i "Blatnjava priča", a ove godine priređen je i atraktivan Dječji planinarski dnevnik, jedinstvena publikacija namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta koja ostvaruju svoje prve planinarske korake. Dnevnik sadrži 128 stranica, tiskan je u boji i ima tvrde korice.

Dnevnik se po cijeni od 30 kuna može nabaviti u Uredu HPS-a, tel. 01/48-24-142 i 01/48-23-624, putem elektroničke pošte uredhps@hps.hr i putem web-trgovine na webu HPS-a.

Slika.

Preminuo Tomislav Pavlin

Preminuo Tomislav Pavlin (19.03.2019.)

U Zagrebu je 18. ožujka preminuo dugogodišnji pročelnik Komisije za planinarske putove HPS-a i predsjednik HPD-a Stanko Kempny Tomislav Pavlin. Posljednji ispraćaj bit će na Krematoriju u Zagrebu, u petak 22. ožujka 2019. u 13:35 sati.

20. zimski pohod na Bjelolasicu

20. zimski pohod na Bjelolasicu (27.02.2019.)

20. zimski pohod na Bjelolasicu najmasovniji do sada
Begovo Razdolje, jedno od naselja u općini Mrkopalj, naseljeno mjesto s najvišom nadmorskom visinom u Hrvatskoj s oko tridesetak žitelja, 16. 2. 2019. g bilo je stjecište planinara iz cijele Hrvatske. Povod tome je 20. zimski uspon na Bjelolasicu (1534 m), najvišu planinu Gorskog kotara i Primorsko-goranske županije. Uspon je sastavni dio programa zimskog Memorijala mira dvadesetšestorice smrznutih partizana, u sklopu kojeg se još odvijaju utrke u skijaškom trčanju i raznovrsna kulturno-umjetnička događanja.

Natječaj za izgradnju, obnovu i održavanje planinarskih objekata

Natječaj za izgradnju, obnovu i održavanje planinarskih objekata (27.02.2019.)

Na sjednici Izvršnog odbora održanoj 4.2.2019. donesena je odluka o raspisivanju Natječaja za obnovu, održavanje i izgradnju planinarskih objekata članica HPS-a (vlasnici ili upravljači planinarskih objekata) u ukupnom iznosu od 200.000,00 kn.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.