Dječji planinarski dnevnik

ponedjeljak, 31.10.2016.

Slika.Krajem listopada Hrvatski planinarski savez objavio je Dječji planinarski dnevnik. Dječji planinarski dnevnik sadrži prostor za zapise s izleta te u uvodnim dijelu didaktički priređene planinarske zabavne zadatke, igre i kviz, a u prilogu je zabavna i edukativna igra "Idemo na izlet", u kojoj djeca napreduju po planinarskim stazama pomoću figurica i kocke, izvršavajući zanimljive zadatke. Posebno vrijedi istaknuti da je u stvaranju Dječjeg planinarskog dnevnika sudjelovalo desetak učitelja i pedagoga, planinarski vodiči HPS-a s bogatim iskustvom u planinarskom radu s djecom, a važan doprinos dala su i sama djeca.

U Hrvatskom planinarskom savezu posebna se pažnja posvećuje upravo planinarskom radu s djecom i mladima. U proteklih pet godina HPS je organizirao i proveo pet malih planinarskih škola na Alanu, u kojima je sudjelovalo ukupno više od stotinu djece iz svih krajeva Hrvatske. Prije nekoliko godina utemeljena je godišnja nagrada Izvršnog odbora HPS-a za planinarski rad s djecom i mladima. Želeći dodatno poduprijeti planinarski rad s najmlađim uzrastima HPS je 2015. na Omanovcu organizirao vrlo uspjeli susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih, a 2016. godine Skupština HPS-a usvojila je Pravilnik o maloj planinarskoj školi s programom i uputama za provedbu takvih škola. Početkom ove godine tiskane su jedinstvene diplome za male planinarske škole. Sada u Hrvatskoj djeluje oko 20 dječjih planinarskih grupa, uglavnom pri većim planinarskim društvima. U srpnju ove godine tri hrvatske planinarke i učiteljice sudjelovale su na tečaju za mladinske vodnike Planinske zveze Slovenije u Bavšici, o čemu su one napisale pregledan članak u "Hrvatskom planinaru". Već ranije, HPS je tiskao dva izdanja za djecu – slikovnice "Nije duh nego puh" i "Blatnjava priča", a ove godine priređen je i atraktivan Dječji planinarski dnevnik, jedinstvena publikacija namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta koja ostvaruju svoje prve planinarske korake. Dnevnik sadrži 128 stranica, tiskan je u boji i ima tvrde korice.

Dnevnik se po cijeni od 30 kuna može nabaviti u Uredu HPS-a, tel. 01/48-24-142 i 01/48-23-624, putem elektroničke pošte uredhps@hps.hr i putem web-trgovine na webu HPS-a.

Slika.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.