Raspis za sudjelovanje na međunarodnom penjačkom susretu “BMC International Meet 2012”

četvrtak, 03.11.2011.

Komisija za alpinizam HPS-a poziva sve zainteresirane alpiniste da se prijave za sudjelovanje na zimskom izdanju poznatog međunarodnog BMC susreta koje će se održati od 22. do 29. Siječnja 2012. u Škotskoj (Glenmore Lodge, Aviemore).

Komisija za alpinizam na susret upućuje dva sudionika. Radi se o jednom od najpoznatijih međunarodnih alpinističkih susreta na svijetu na kojem se već godinama okupljaju penjači iz raznih dijelova svijeta, najčešće ponajbolji predstavnici pojedine zemlje, a cilj je druženje, penjanje i razmjena iskustava. Svaki penjač dobije “domaćina” s kojim penje u Ben Nevisu i ostalim poznatim škotskim stijenama, što sudionicima susreta pruža jedinstvenu mogućnost da upoznaju specifičnu škotsku penjačku etiku i stil penjanja u jedinstvenom okružju koji nude snijegom i ledom okovane škotske granitne stijene. Od sudionika se zahtjeva iskustvo u penjanju zimskih alpinističkih smjerova, leda i „miksanog“ terena.

Uz prijavu na raspis svi zainteresirani moraju priložiti deset najboljih zimskih alpinističkih smjerova (ili alpinističkih smjerova ispenjanih u zimskim uvjetima) ispenjanih u posljednje tri godine, uz uobičajene značajke (ocjena, dužina, datum, partner, ime smjera, područje gdje je ispenjan, način – NP, RP, sve prvi, 1, sve drugi). KA za dva sudionika pokriva trošak obavezne takse za sudjelovanje na susretu, te dio troškova puta, dok je smještaj osiguran od strane organizatora. Sudionici moraju imati uredno plaćenu članarinu za tekuću godinu HPS-u, te rješeno osiguranje.

Prijave, kao i upiti za detaljnije informacije se primaju do 15. studenog 2011. na e-mail adresu alpinizam@plsavez.hr ili na adresu HPS-a Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, s napomenom “Prijava za BMC susret”.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez