Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Susret vodstva PZS i HPS na Sviščakima i Snežniku

ponedjeljak, 15.05.2017.

Slika.Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 13. i 14. svibnja u Sviščakima kod Ilirske Bistrice i na Snežniku. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenija, a neposredan povod 110. obljetnica PD Snežnik Ilirska Bistrica i 15. obljetnica Planinarske skupine KD Bazovica iz Rijeke. Suradnja planinara iz Ilirske Bistrice i Rijeke odličan je primjer međunarodnog povezivanja i razvijanja prijateljskih odnosa s obje strane državne granice.

Slika.

Slika.Na sastanku vodstva PZS i HPS analizirani su rezultati suradnje u razdoblju od prošlog sastanka u Paklenici. Posebno je pohvalna sve intenzivnija stručna suradnja između komisija PZS-a i HPS-a, uredništva Planinskog vesnika i Hrvatskog planinara te između planinarskih društava koja djeluju u pograničnom području. Hrvatski i slovenski planinari redovito sudjeluju na organiziranim planinarskim pohodima na koje se međusobno pozivaju. Sudjelovalo se i na međunarodnim skupovima alpinista, hrvatsko-slovensko prvenstvo u lednom penjanju pridruživanjem drugih saveza u regiji poprima je karakter šireg regionalnog natjecanja. Izaslanstvo HPS-a izrazilo je zahvalnost na srdačnom gostoprimstvu predstavnicima HPS na tečaju za mladinske vodnike, orijentacijskom natjecanju na Pokljuki te uredništvu Planinskog vesnika. Predsjednik PZS Bojan Rotovnik posebno je istaknuo zahvalnost PZS-a za suradnji u izradi višejezičnih planinarskih zemljovida PZS i povezivanju dionice europskog pješačkog puta E-12 kroz Sloveniju. U nizu aktivnosti na sastancima međunarodnih planinarskih asocijacija (UIAA, IFSC, BMU, ERA) dva saveza se uspješno nadopunjuju i zastupaju zajednički usklađena stajališta. Na sastanku je utvrđeno zajedničko stajalište u pogledu formiranja krovnog europskog planinarskog saveza. Potvrđeno je da će se bliska uzajamna suradnja nastaviti daljnjim aktivnostima koje su dogovorene na sastanku.

Slika.Na sastanku su sudjelovali predsjednik PZS Bojan Rotovnik, potpredsjednik PZS Tone Jesenko, glavni tajnik PZS Matej Planko, predsjednik HPS prof. dr. Hrvoje Kraljević, dopredsjednica Jadranka Čoklica, glavni tajnik Darko Berljak, predsjednik Izvršnog odbora Vladimir Novak, član Izvršnog odbora Ivan Hapač i urednik Hrvatskog planinara Alan Čaplar.

Slika.U nedjelju 14. svibnja sudionici susreta uspeli su se na vrh Snežnika te sudjelovali u svečanosti povodom 110. obljetnice PD-a Snežnik Ilirska Bistrica i 15. obljetnice Planinarske skupine KD Bazovica Rijeka. Okupljene slovenske i hrvatske planinare u ime HPS-a pozdravila je dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica. Članovi Bazovice u sklopu programa izveli su nekoliko hrvatskih i slovenskih pjesama, a o njihovom uspješnom radu i povezivanju sa slovenskim planinarima govorio je Darko Mohar. Slovenski domaćini također su istaknuli iznimne rezultate dosadašnje suradnje te opredjeljenje prema još snažnijem povezivanju planinara oko zajedničkih ideja i aktivnosti.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.
Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara (13.06.2019.)

Schlosserov dom na Risnjaku, 40 godina od slavne himalajske ekspedicije, posjet rudarskom oknu, HGSS - tajna uspjeha, samo su dio sadržaja novog broja.

Tisuću planinara na Danima hrvatskih planinara na Ravnoj gori

Tisuću planinara na Danima hrvatskih planinara na Ravnoj gori (09.06.2019.)

Dani hrvatskih planinara su središnje godišnje okupljanje planinara u Hrvatskoj. Organizira ih Hrvatski planinarski savez u suradnji s nekim planinarskim društvom - domaćinom. Ove godine su Dani hrvatskih planinara održani 8. i 9. lipnja 2019. na Trakošćanu i Ravnoj gori u organizaciji HPS-a i PD-a Ravna gora iz Varaždina. U ta dva dana u Trakošćanu i na Ravnoj gori okupilo se oko tisuću planinara iz 70 planinarskih društava.

Na 30. Skupštini HPS-a izabrana nova tijela HPS-a

Na 30. Skupštini HPS-a izabrana nova tijela HPS-a (01.06.2019.)

U hotelu Panorama u Zagrebu u subotu 1. lipnja 2019. održana je 30. Skupština HPS-a. Na Skupštini je sudjelovalo 120 predstavnika planinarskih udruga članica HPS-a. Prema predviđenom dnevnom redu usvojeno je programsko izvješće u radu HPS-a u 2018. godini, financijsko izvješće za 2018. godinu, izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, odluka o raspodjeli namjenskih sredstava po komisijama i aktivnostima u 2019. godini te program rada i financijski plan za 2020. godinu. Također je usvojen detaljno razrađen program rada HPS-a u idućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju, a središnji sadržaj Skupštine bio je izbor tijela i dužnosnika HPS-a za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.