Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Održano treće kolo Otvorenog prvenstva Slovenije, Hrvatske i Srbije u lednom penjanju

srijeda, 29.11.2017.

Mjesto radnje: Podsljemenski tunel

Vrijeme radnje: sunčana i relativno topla subota, nekarakteristično za tunelsku utakmicu

U glavnim ulogama: slična ekipa kao i u Bjelovaru, uz dodatna pojačanja iz Hrvatske

Organizatori: HPS i AO PDS Velebit

Na ovoj utakmici moglo se vidjeti svega, od korištenja noge da bi se cepin gurnuo do topa, atraktivnih penjačkih gibova, dugih padova, Denisa Hojnika (Ljubičko) kako standardno grli ekipu i odvlači ih u kafić itd.

Utakmica se sastojala od dva lakša kvalifikacijska smjera i jednog teškog finalnog. Pobjednici su, sad već očekivano, bili vrhunski Slovenci, Maja i Janez, a iza njih se smjestila šarolika vesela SHS družina. Između ostalog, novosti su što se ove godine utakmica napokon uspjela završiti prije mraka te da su natjecatelji, bez plaćanja startnine, dobili penjačke poklone (courtesy of HPS & AO Velebit). Navečer je sve završilo kvalitetnim afterom u lokalnom kafiću pod tunelom.

U konačnici, ove tri dosadašnje utakmice rezultirale su pravim prijateljstvima, već se planiraju zajednička penjanja slapova, zimski izleti i slično. Natjecatelji su uz pivu zaključili da je upravo to cilj Kupa - ne da se nužno istakne najbolji penjač, nego da se penjači iz ovih država u budućnosti još više povežu.

Sljedeće subote nas čeka finalno kolo Kupa u Domžalama, na kojem će se odlučiti o ukupnom državnom pobjedniku (zasad je tijesna borba između Srbije i Slovenije) te o prvaku Hrvatske!

Organizatori se ovim putem posebno zahvaljuju:

• prvenstveno dobrom duhu tunela, Krunoslavu Tomoradu-Tomuru, koji je najzaslužniji za održavanje utakmice - postavio je sve smjerove, osiguravao natjecatelje, sudjelovao u koordinaciji i suđenju i još mnogo toga. Svaka čast!

• Branku Ivaneku-Branču i Bredi Bibek-Bibi, VIP gostima, sucima iz Slovenije, koji su nas prvi put počastili svojim dolaskom i zaista se potrudili da sve prođe kako treba. Nadamo se da im je druženje bilo ugodno!

• Toniju Nemetu i Davoru Marčecu-Stricu, koji su se pobrinuli da nitko ne bude gladan ni žedan i koji su asistirali u svim drugim aktivnostima. Gulaš i kuhano vino su bili odlični, hvala momci!

• zagrebačkoj HGSS stanici na posudbi opreme

• Hrvoju i Martinu Kaštelcu te Josipu Lukačeviću-Luxu i Marinu Šapitu na asistiranju u postavljanju smjerova

• Bojanu Haronu Markičeviću na prekrasnim fotografijama i videu

• Luki Špiljaku na pripremi tunela i držanju prostora uz stijenu urednim

• Reneu Liscu na posudbi gumještaja

• svim navijačima koji su dodatno podigli atmosferu

Poredak žene:

1. Maja Šuštar (SLO)

2. Antonina Brdarić (SRB)

3. Katarina Manovski (SRB)

4. Ivana Mijić (BiH)

5. Maja Vrancich (HRV)

Poredak muškarci:

1. Janez Svoljšak (SLO)

2. Jaka Hrast (SLO)

3. Mario Musulin (HRV)

4. Marko Petrunić (HRV)

5. Nace Gregorinič (SLO)

6. Siniša Atlija (HRV)

7. Edvin Nepužlan (SLO)

8. Petar Čičković (SRB)

9. Rene Lisac (HRV)

10. Marin Šapit (HRV)

11. Nikola Sretenović (SRB)

12. Moreno Vrancich (HRV)

Fotografije: Bojan Haron Markičević

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.
Preminuo Tomislav Pavlin

Preminuo Tomislav Pavlin (19.03.2019.)

U Zagrebu je 18. ožujka preminuo dugogodišnji pročelnik Komisije za planinarske putove HPS-a i predsjednik HPD-a Stanko Kempny Tomislav Pavlin. Posljednji ispraćaj bit će na Krematoriju u Zagrebu, u petak 22. ožujka 2019. u 13:35 sati.

20. zimski pohod na Bjelolasicu

20. zimski pohod na Bjelolasicu (27.02.2019.)

20. zimski pohod na Bjelolasicu najmasovniji do sada
Begovo Razdolje, jedno od naselja u općini Mrkopalj, naseljeno mjesto s najvišom nadmorskom visinom u Hrvatskoj s oko tridesetak žitelja, 16. 2. 2019. g bilo je stjecište planinara iz cijele Hrvatske. Povod tome je 20. zimski uspon na Bjelolasicu (1534 m), najvišu planinu Gorskog kotara i Primorsko-goranske županije. Uspon je sastavni dio programa zimskog Memorijala mira dvadesetšestorice smrznutih partizana, u sklopu kojeg se još odvijaju utrke u skijaškom trčanju i raznovrsna kulturno-umjetnička događanja.

Natječaj za izgradnju, obnovu i održavanje planinarskih objekata

Natječaj za izgradnju, obnovu i održavanje planinarskih objekata (27.02.2019.)

Na sjednici Izvršnog odbora održanoj 4.2.2019. donesena je odluka o raspisivanju Natječaja za obnovu, održavanje i izgradnju planinarskih objekata članica HPS-a (vlasnici ili upravljači planinarskih objekata) u ukupnom iznosu od 200.000,00 kn.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.