Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Tečaj za vodiče na sportsko penjanje (C standard) 18. i 19. svibnja 2019.

subota, 09.03.2019.

Komisija za vodiče HPS-a poziva zainteresirane vodiče na Tečaj za vodiče na sportsko penjanje (C standard) 19. i 19. svibnja 2019. u Paklenici.

Tečaj se organizira radi osposobljavanja zainteresiranih vodiča za vodički C standard (vođenje na sportsko penjanje), tj. stjecanje uvjeta za pristup ispitu za vodiča C kategorije.

Tečaj traje 2 dana i to 18. i 19. svibnja 2019. Predavanja i vježbe održavat će se prema rasporedu koji će polaznici dobiti od voditelja tečaja. Okupljanje polaznika je u 9 h ispod dugog sportskog smjera Karamara sweet temptations (6a+, zapadna stijena Velikog Ćuka) unutar NP-a Paklenica. U slučaju prognozirane kiše u predviđenom terminu, tečaj će se održati tjedan dana poslije, 25. i 26. svibnja 2019. Kandidati će o eventualnoj odgodi tečaja u rezervni termin biti pravovremeno informirani.

Pravo pristupa osposobljavanju za vodiča C standarda imaju kandidati koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

- članstvo u HPS-u, dokazuje se članskom iskaznicom s ovjerenom markicom za tekuću godinu
- članstvo u matičnoj stanici vodiča u tekućoj godini
- položen ispit za vodiča A standarda
- uspješno završeno osposobljavanje u HPS-u za penjanje dugih sportskih smjerova (škola sportskog penjanja koja svojim programom obuhvaća penjanje dugih sportskih smjerova ili ljetna alpinistička škola)
- barem 10 različitih kratkih sportskih smjerova ispenjanih u vodstvu, s postavljanjem kompleta, na barem tri različita penjališta u RH, u posljednjih godinu dana
- barem 5 različitih dugih smjerova minimalne ocjene 4b (po francuskoj ljestvici) i minimalne visine 100 m, ispenjanih u posljednje dvije godine
- sposobnost penjanja smjera težine 4c (po francuskoj ljestvici), u vodstvu s postavljanjem kompleta (podložno provjeri u stijeni).
- uplaćena kotizacija Hrvatskom planinarskom savezu

Prijava se obavlja putem on-line prijavnice na webu HPS-a. Prijave se zaprimaju do 3. svibnja 2019. Maksimalni broj prijavljenih je 10 (deset) polaznika.

Tko izvodi tečaj

Tečaj organizira Komisija za vodiče HPS-a, a izvode ga instruktori sportskog penjanja, vodiči instruktori HPS-a i vodiči C standarda.

Troškovi tečaja

Kotizacija je 500 kuna po polazniku, a uplaćuje se prije početka tečaja na žiro-račun HPS-a po računu koji se poštom dostavlja na adresu koju kandidat upiše u prijavnici. Kotizacija obuhvaća pokriće organizacijskih troškova tečaja i ispita.

Smještaj i prehrana

Polaznici tečaja se upućuju na samostalno organiziranje smještaja tj. noćenja. Također potrebno je da svaki polaznik sa sobom u ruksaku ponese dovoljne količine odgovarajuće hrane i tekućine za dvodnevno penjanje i izvođenje praktičnih vježbi u sektoru sportskih smjerova nacionalnog parka. U večernjim satima moguće je u okolici posjetiti lokalne ugostiteljske objekte.

Što treba donijeti sa sobom

- valjanu člansku iskaznicu HPS-a;
- vodičku iskaznicu
- dokaz o uplati organizacijskih troškova;
- svu potrebnu penjačku opremu za penjanje kratkih i dugih sportskih smjerova;
- preslika uvjerenja o završenoj odgovarajućoj školi sportskog penjanja ili ljetnoj alpinističkoj školi unutar HPS-a
- penjački karton

Podrobnije informacije o školovanju vodiča na sportsko penjanje dostupne su u Programu školovanja vodiča na sportsko penjanje (C standard)

Sve ostale informacije mogu se dobiti od Komisije za vodiče HPS, vodici@hps.hr ili od voditelja tečaja Nenada Jovića, 099/2183-291, nenad.jovic@porschecroatia.hr.

Voditelj tečaja: Nenad Jović, instruktor sportskog penjanja, Vodič instruktor HPS

Preminuo Tomislav Pavlin

Preminuo Tomislav Pavlin (19.03.2019.)

U Zagrebu je 18. ožujka preminuo dugogodišnji pročelnik Komisije za planinarske putove HPS-a i predsjednik HPD-a Stanko Kempny Tomislav Pavlin. Posljednji ispraćaj bit će na Krematoriju u Zagrebu, u petak 22. ožujka 2019. u 13:35 sati.

20. zimski pohod na Bjelolasicu

20. zimski pohod na Bjelolasicu (27.02.2019.)

20. zimski pohod na Bjelolasicu najmasovniji do sada
Begovo Razdolje, jedno od naselja u općini Mrkopalj, naseljeno mjesto s najvišom nadmorskom visinom u Hrvatskoj s oko tridesetak žitelja, 16. 2. 2019. g bilo je stjecište planinara iz cijele Hrvatske. Povod tome je 20. zimski uspon na Bjelolasicu (1534 m), najvišu planinu Gorskog kotara i Primorsko-goranske županije. Uspon je sastavni dio programa zimskog Memorijala mira dvadesetšestorice smrznutih partizana, u sklopu kojeg se još odvijaju utrke u skijaškom trčanju i raznovrsna kulturno-umjetnička događanja.

Natječaj za izgradnju, obnovu i održavanje planinarskih objekata

Natječaj za izgradnju, obnovu i održavanje planinarskih objekata (27.02.2019.)

Na sjednici Izvršnog odbora održanoj 4.2.2019. donesena je odluka o raspisivanju Natječaja za obnovu, održavanje i izgradnju planinarskih objekata članica HPS-a (vlasnici ili upravljači planinarskih objekata) u ukupnom iznosu od 200.000,00 kn.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.