Otvorena izložba planinarske fotografije članova HPD-a Lipa

petak, 18.11.2011.

Ususret obilježavanju 60. obljetnice Hrvatskog planinarskog društva „Lipa“ Sesvete, tijekom listopada društvo je provelo natječaj prikupljanja planinarskih fotografija članova HPD „Lipa“ Sesvete s ciljem promicanja prirodnih vrijednosti i ljepota gorskih predjela i biološke raznolikosti kojima obiluju, razvijanja svijesti i poticanja ljubavi prema prirodi, te pružanja mogućnosti članovima da kroz fotografiju iskažu svoje viđenje planina i planinarskog druženja. Na ovaj prvi natječaj u društvu pristigle su fotografije 17 autora, te je nakon žiriranja odabrana 21 fotografija za natječajnu izložbu.

Nesebičnim volonterskim radom članova društva i dobrotom donatora, koji su uz minimalne troškove izradili fotografije, te zahvaljujući kolegama Knjižnice Sesvete, izložba je postavljena u Galeriji "Oblok". U pripremi su pomagali prijatelji društva, već profilirani fotografi Neda Rački i Zvonko Radičanin iz FOTOKLUBA "Zagreb" koji su i odabrali najbolje planinarske fotografije. Neda i Zvonko i sami se predstavljaju s 20 fotografija planinskih motiva snimljenih na planinarenjima, te su time obogatili ovu izložbu.

Na izložbi, koja je otvorena u srijedu 16. studenoga 2011., okupilo se više od pedeset posjetitelja koji su samo riječima pohvale popratili postav i organizaciju. Svih 17 autora fotografija dobili su zahvalnice, a stručni žiri je četvero autora pohvalio, za što im je organizator dodijelio prigodne darove. Pohvaljeni su: Jasminka Fabijančić - Velebitska razglednica, Zdenka Čukelj - Dašak Mediterana na putu za Paklenicu, Zdravko Markić - Zavratnica, Željka Igrec - Vjerna sjena.

Program otvorenja završio je prigodnim, obilnim domjenkom kojeg je priredio prijatelj društva Mladen iz Taverne „Kraljevec“ upotpunjen raznovrsnim kolačima koje su ispekle vrijedne „Lipašice“.

Izložbu možete pogledati svakodnevno do četvrtka, 24. studenoga 2011. u Galeriji „Oblok“ Knjižnice Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.