Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Edukacije u području planinskog skijanja u 2018. godini

ponedjeljak, 16.04.2018.

U tijeku je donošenje novog Pravilnika KPS, te više akata kojima će se preciznije definirati programi edukacije i stručni naslovi u području planinskog skijanja. U međuvremenu, dva planinarska društva, PD Platak i PAK Mackalin su u 2018. godini već odgovorila na povećani interes svojih članova za edukacijama, te organizirala tečajeve koje je Savez kroz KPS kadrovski i stručno podržao.

Škola PD Platak održavala se u Rijeci, te na terenima u okolici Platka odnosno u Sloveniji. Pohađalo ju je 10 polaznika, vodila ju je Anita Bistričić uz podršku Vladimira Paušića i Branka Šeparovića.

PAK Mackalin je pod vodstvom Ivana Šafradina svoje edukacije odradio u Splitu, te na terenima Kupresa i Čvrsnice. Šestoro polaznika ove škole, kao i već postojeći zaljubljenici u snijeg, garancija su popularizacije planinskog skijanja u Dalmaciji. Podršku školi pružili su Marko Vuković i Branko Šeparović.

Komisija za planinsko skijanje planira i u 2019. godini pružati kadrovsku i stručnu podršku edukacijama u području planinskog skijanja koje provode udruge. Vjerujemo kako će takve akcije u budućnosti rezulturati većim brojem turnih skijaša, a nadamo se i postepenim osnivanjem sekcija, odsjeka, klubova i sl. Pošto se vještine potrebne za sigurno bavljenje planinskim skijanjem u određenoj mjeri poklapaju s vještinama potrebnim za bavljenje zimskim alpinizmom i planinarenjem, vidimo potrebu i priliku za veću koordinaciju aktivnosti nadležnih komisija. Komisija za planinsko skijanje poziva na suradnju sve udruge koje u 2019. planiraju provoditi edukacije vezane uz zimske aktivnosti. Javite se!

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta (24.06.2019.)

Velebitski planinarski put 4. srpnja ove godine slavi svoj 50. rođendan. Pedesetu obljetnicu ove popularne hrvatske planinarske obilaznice Hrvatski planinarski savez obilježava dvodnevnom radnom akcijom na području sjevernog i srednjeg Velebita, u sklopu koje će se u nedjelju 7. srpnja 2019. u 15 sati kod planinarske kuće Alan održati prigodna svečanost.

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH (24.06.2019.)

U subotu 22. lipnja 2019. održan je tradicionalni pohod na najviši vrh Republike Hrvatske. Pohod su organizirali Hrvatski planinarski savez i HPD Sinjal 1831 iz Kijeva, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Šibenik i HGSS Stanicom Šibenik.

Program rada HPS-a

Program rada HPS-a (19.06.2019.)

Skupština HPS-a 1. lipnja 2019. usvojila je, među ostalim, sadržajan i detaljno razrađen Program rada za mandatno razdoblje od 2019. do 2023. godine, koji predstavlja temelj rada za iduće mandatno razdoblje...

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.