Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Edukacije u području planinskog skijanja u 2018. godini

ponedjeljak, 16.04.2018.

U tijeku je donošenje novog Pravilnika KPS, te više akata kojima će se preciznije definirati programi edukacije i stručni naslovi u području planinskog skijanja. U međuvremenu, dva planinarska društva, PD Platak i PAK Mackalin su u 2018. godini već odgovorila na povećani interes svojih članova za edukacijama, te organizirala tečajeve koje je Savez kroz KPS kadrovski i stručno podržao.

Škola PD Platak održavala se u Rijeci, te na terenima u okolici Platka odnosno u Sloveniji. Pohađalo ju je 10 polaznika, vodila ju je Anita Bistričić uz podršku Vladimira Paušića i Branka Šeparovića.

PAK Mackalin je pod vodstvom Ivana Šafradina svoje edukacije odradio u Splitu, te na terenima Kupresa i Čvrsnice. Šestoro polaznika ove škole, kao i već postojeći zaljubljenici u snijeg, garancija su popularizacije planinskog skijanja u Dalmaciji. Podršku školi pružili su Marko Vuković i Branko Šeparović.

Komisija za planinsko skijanje planira i u 2019. godini pružati kadrovsku i stručnu podršku edukacijama u području planinskog skijanja koje provode udruge. Vjerujemo kako će takve akcije u budućnosti rezulturati većim brojem turnih skijaša, a nadamo se i postepenim osnivanjem sekcija, odsjeka, klubova i sl. Pošto se vještine potrebne za sigurno bavljenje planinskim skijanjem u određenoj mjeri poklapaju s vještinama potrebnim za bavljenje zimskim alpinizmom i planinarenjem, vidimo potrebu i priliku za veću koordinaciju aktivnosti nadležnih komisija. Komisija za planinsko skijanje poziva na suradnju sve udruge koje u 2019. planiraju provoditi edukacije vezane uz zimske aktivnosti. Javite se!

Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019

Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019 (17.09.2019.)

Planinarsko društvo Jelinak Trilj proslavilo je 20 godina organiziranog planinarstva u triljskom kraju. Središnja proslava, u okviru kojih su bile dvije akcije 2. Međunarodni Mihovilski i Dani planinara Dalmacije – Trilj 2019. održana je od 13. do 15. rujna.

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske (16.09.2019.)

Nastavkom vrlo zahtjevnih speleoloških istraživanja u jami Nedam speleolozi su ovaj vikend došli do dubine 1021 metar. Hrvatska je dobila četvrtu jamu dublju od 1000 metara, što je značajno u svjetskim okvirima.

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara (12.09.2019.)

Speleološko čudo na Crnopcu, Tragom oborenog britanskog avijatičara, Musala - krov Balkana, Planinarske novosti iz Samoborskog gorja, ... samo su neke od zanimljivh tema u novom broju.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.