Godišnja priznanja Izvršnog odbora HPS-a za 2011.

utorak, 20.12.2011.

Priznanja i nagrade najboljima u hrvatskom planinarstvu 2011. godine dodijeljene su na Novogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora HPS-a 19. prosinca 2011.


Slika.

Najbolje planinarsko društvo:
SAK »Ekstrem«, Makarska
izveo je niz kvalitetnih akcija u raznim planinarskim specijalnostima među kojima se ističu uspon na Alpamayo u Južnoj Americi, istraživanje najdublje jame na Biokovu, jaka markacistička djelatnost, organiziranje alpinističkog logora s više od 100 sudionika, radovi na proširenju kuće na Vošcu vlastitim sredstvima te porast članstva u klubu.


Slika.

Najbolji društveni rad u svojoj planinarskoj udruzi:
Otmar Tosenberger
istaknuo se organiziranjem niza kvalitetnih akcija Slavonskog planinarskog saveza u 2011. godini, a istovremeno je bio uspješan i kao predsjednik PD »Đakovo« koje postiže također vrlo dobre rezultate.


Slika.

Najbolje organizirana akcija:
Dani hrvatskih planinara u Omišu u organizaciji PD-a Imber,
koje je s malim brojem svojih članova uspjelo vrlo kvalitetno osmisliti i provesti program raznovrsnih i vrlo atraktivnih sadržaja tog skupa s više od 1000 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.


Slika.

Najbolji planinarski dužnosnik:
Ivan Hapač
kao član Izvršnog odbora u tom je tijelu sve poslove obavljao uredno i na vrijeme, a posebno je velik doprinos dao na poslovima ishođenja potrebne dokumentacije za početak rada Planinarskog učilišta.


Slika.

Najveći planinarski uspjeh:
Edin Alikalfić, član PDS »Velebit«
uspio je pribaviti vrlo složenu dozvolu od ruskih vlasti za uspon na tehnički zahtjevan najviši vrh Sibira Mt. Belukhu (4815 m) te se potpuno sam bez postavljanja visinskih logora u rekordnom vremenu popeo na vrh.


Slika.

Najveći doprinos planinarskoj publicističkoj djelatnosti:
Ante Juras (posthumno)
kao autor atraktivne knjige »Priče s planina« koja je objavljena početkom 2011. godine u izdanju Planinarskog saveza Šibensko-kninske županije.
Slika.

Najbolja planinarska web stranica članice HPS-a:
HPD »Japetić«, Samobor,
www.hpd-japetic.hr

koja osim vrhunskog dizajna, preglednosti, niza korisnih poveznica, ima ažurirane vijesti, članke, galerije i ostale zanimljive sadržaje važne ne samo za matično planinarsko društvo i njegov rad već i za samo planinarstvo.


Slika.

Najbolja planinarska kuća:
planinarski dom »Željezničar« na Oštrcu, HPD »Željezničar«
jedan je od rijetkih planinarskih domova koji nema cestovni prilaz i koji je sačuvao svoju autentičnost i atraktivnost. Posljednje uređenje, dobar ugođaj, izvrsna ponuda hrane i pića razlog su pohvalama brojnih planinara, ali porasta broja posjetitelja u 2011. godini.


Slika.

Najbolji upravljač planinarskog objekta:
HPD »Sveti Šimun«, Markuševac - Zagreb
mlado društvo koje se s puno volje, entuzijazma i profesionalnosti u 2011. godini prihvatilo izgradnje, a kasnije i održavanja planinarskog skloništa na Skorpovcu koje svojim standardom daleko nadilazi kategoriju takvih planinarskih objekata.


Slika.

Najbolji domaćini u planinarskoj kući:
Gordana i Mišo Dlouhy, članovi HPD-a »Vihor« i domaćini planinarske kuće »Vinište«
u kojem su požrtvovno radili od same izgradnje, na poslovima redovitog održavanja, ali i na mnogim i dežurstvima koja su obilježena velikim gostoprimstvom


Slika.

Najbolji sponzor:
AG Planum, Zagreb
osigurao je besplatno stolariju, transport i proteklog ljeta obavio složene radove na obnovi Rossijevog skloništa na sjevernom Velebitu.


Posebna priznanja:
Slika.

Alan Čaplar
za izradu nove i atraktivne web stanice HPS-a, njezino održavanje i poslove uređivanjaSlika.

PD »Škamnica«, Brinje
je za malo više od godinu dana od svog osnutka organiziralo velik planinarski pohod na Zarin u travnju 2011. na kojem je sudjelovalo više od 600 planinara.

Slika 1 od 14.Slika 2 od 14.Slika 3 od 14.Slika 4 od 14.Slika 5 od 14.Slika 6 od 14.Slika 7 od 14.Slika 8 od 14.Slika 9 od 14.Slika 10 od 14.Slika 11 od 14.Slika 12 od 14.Slika 13 od 14.Slika 14 od 14.

Najnovije vijesti

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

15.10.2021.

HPS od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućuje se zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. U 2021. godini kalendar akcija bio je zbog nemogućnosti planiranja većih akcija u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 samo djelomično u funkciji. Sva planinarska društva pozvana su da isplaniraju i u pripremljeni obrazac unesu podatke o većim akcijama...

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

12.10.2021.

U Pragu je od 8. do 10. listopada održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA) a također i glavna skupština Balkanske planinarske unije (BMU). Ukupno u savezima udruženima u EUMA-u djeluje više od 2,6 milijuna registriranih individualnih članova.

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

11.10.2021.

Imajući u vidu da sva dokumentacija Hrvatskog planinarskog društva (HPD), kojemu je HPS tradicijski i pravni sljednik, kao i novija dokumentacija, predstavlja povijesnu građu od posebnog interesa za planinarsku udrugu u Hrvatskoj, HPS je u suradnji sa Samoborskim muzejom proveo inventarizaciju planinarske građe pohranjene u tom muzeju...

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.