Godišnja priznanja Izvršnog odbora HPS-a za 2011.

utorak, 20.12.2011.

Priznanja i nagrade najboljima u hrvatskom planinarstvu 2011. godine dodijeljene su na Novogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora HPS-a 19. prosinca 2011.


Slika.

Najbolje planinarsko društvo:
SAK »Ekstrem«, Makarska
izveo je niz kvalitetnih akcija u raznim planinarskim specijalnostima među kojima se ističu uspon na Alpamayo u Južnoj Americi, istraživanje najdublje jame na Biokovu, jaka markacistička djelatnost, organiziranje alpinističkog logora s više od 100 sudionika, radovi na proširenju kuće na Vošcu vlastitim sredstvima te porast članstva u klubu.


Slika.

Najbolji društveni rad u svojoj planinarskoj udruzi:
Otmar Tosenberger
istaknuo se organiziranjem niza kvalitetnih akcija Slavonskog planinarskog saveza u 2011. godini, a istovremeno je bio uspješan i kao predsjednik PD »Đakovo« koje postiže također vrlo dobre rezultate.


Slika.

Najbolje organizirana akcija:
Dani hrvatskih planinara u Omišu u organizaciji PD-a Imber,
koje je s malim brojem svojih članova uspjelo vrlo kvalitetno osmisliti i provesti program raznovrsnih i vrlo atraktivnih sadržaja tog skupa s više od 1000 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.


Slika.

Najbolji planinarski dužnosnik:
Ivan Hapač
kao član Izvršnog odbora u tom je tijelu sve poslove obavljao uredno i na vrijeme, a posebno je velik doprinos dao na poslovima ishođenja potrebne dokumentacije za početak rada Planinarskog učilišta.


Slika.

Najveći planinarski uspjeh:
Edin Alikalfić, član PDS »Velebit«
uspio je pribaviti vrlo složenu dozvolu od ruskih vlasti za uspon na tehnički zahtjevan najviši vrh Sibira Mt. Belukhu (4815 m) te se potpuno sam bez postavljanja visinskih logora u rekordnom vremenu popeo na vrh.


Slika.

Najveći doprinos planinarskoj publicističkoj djelatnosti:
Ante Juras (posthumno)
kao autor atraktivne knjige »Priče s planina« koja je objavljena početkom 2011. godine u izdanju Planinarskog saveza Šibensko-kninske županije.
Slika.

Najbolja planinarska web stranica članice HPS-a:
HPD »Japetić«, Samobor,
www.hpd-japetic.hr

koja osim vrhunskog dizajna, preglednosti, niza korisnih poveznica, ima ažurirane vijesti, članke, galerije i ostale zanimljive sadržaje važne ne samo za matično planinarsko društvo i njegov rad već i za samo planinarstvo.


Slika.

Najbolja planinarska kuća:
planinarski dom »Željezničar« na Oštrcu, HPD »Željezničar«
jedan je od rijetkih planinarskih domova koji nema cestovni prilaz i koji je sačuvao svoju autentičnost i atraktivnost. Posljednje uređenje, dobar ugođaj, izvrsna ponuda hrane i pića razlog su pohvalama brojnih planinara, ali porasta broja posjetitelja u 2011. godini.


Slika.

Najbolji upravljač planinarskog objekta:
HPD »Sveti Šimun«, Markuševac - Zagreb
mlado društvo koje se s puno volje, entuzijazma i profesionalnosti u 2011. godini prihvatilo izgradnje, a kasnije i održavanja planinarskog skloništa na Skorpovcu koje svojim standardom daleko nadilazi kategoriju takvih planinarskih objekata.


Slika.

Najbolji domaćini u planinarskoj kući:
Gordana i Mišo Dlouhy, članovi HPD-a »Vihor« i domaćini planinarske kuće »Vinište«
u kojem su požrtvovno radili od same izgradnje, na poslovima redovitog održavanja, ali i na mnogim i dežurstvima koja su obilježena velikim gostoprimstvom


Slika.

Najbolji sponzor:
AG Planum, Zagreb
osigurao je besplatno stolariju, transport i proteklog ljeta obavio složene radove na obnovi Rossijevog skloništa na sjevernom Velebitu.


Posebna priznanja:
Slika.

Alan Čaplar
za izradu nove i atraktivne web stanice HPS-a, njezino održavanje i poslove uređivanjaSlika.

PD »Škamnica«, Brinje
je za malo više od godinu dana od svog osnutka organiziralo velik planinarski pohod na Zarin u travnju 2011. na kojem je sudjelovalo više od 600 planinara.

Slika 1 od 14.Slika 2 od 14.Slika 3 od 14.Slika 4 od 14.Slika 5 od 14.Slika 6 od 14.Slika 7 od 14.Slika 8 od 14.Slika 9 od 14.Slika 10 od 14.Slika 11 od 14.Slika 12 od 14.Slika 13 od 14.Slika 14 od 14.

Najnovije vijesti

Snižene cijene članskih markica za 2023. godinu

Snižene cijene članskih markica za 2023. godinu

04.10.2022.

Izvršni odbor HPS-a 3. listopada 2022. donio je odluku o sniženju cijena članskih markica i pretplate na Hrvatski planinar u odnosu na cijene u 2022. godini. Sa ciljem da planinarskim udrugama omogući da kod zaokruživanja iznosa u eurima ne podižu cijene članarine, odlučeno je da se cijene svih vrsta članskih markica za 2023. zaokruže na niži iznos...

Obnova doma Umberto Girometta na Mosoru

Obnova doma Umberto Girometta na Mosoru

03.10.2022.

U nedjelju 2. listopada 2022. svečano je otvoren obnovljeni planinarski dom Umberto Girometta na Mosoru. Posljednjih godina temeljito su obnovljene spavaonice, kupaonice i zahodi, a ove godine izvedena je velika akcija obnove cijelog krovišta i pročelja.

75 godina Dana hrvatskih planinara

75 godina Dana hrvatskih planinara

28.09.2022.

Prije točno 75 godina, dana 28. 9. 1947. po prvi put je održana manifestacija pod imenom Dan planinara. Središnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara održana je 1947. na Ponikvama na Medvednici, a na njoj se okupilo oko 3000 planinara.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.