Završeni radovi uređenja okoliša planinarskog doma Hahlić

petak, 30.12.2011.

Slika.

Nakon što je PD Obruč 2010. godine od HPS-a dobilo nagradu za najbolji planinarski dom, najavilo je da ima još mnogo posla oko uređenja doma i okloliša, pa se tjekom 2011. godine potrudilo da to i realizira.

Krenulo se u uređenje okoliša oko samog objekta. Srušen je stari poljski WC i umjesto njega sazidan novi koji je vrlo prostran i ima tekuću vodu. Cijeli objekt je obučen u drvenu oblovinu tako da se je uklopio s domom kao i s prirodom u cjelini. Prilazne stepenice napravljene su od prirodnog kamena kao i cijeli zid terase koji je u cijelosti obnovljen. Čitava terasa ograđena je drvenom ogradom što daje lijepi štih, a ujedno osigurava sigurnost svim posjetiteljima. Sazidano je postolje za roštilj čime se izbjegava nekontrolirano loženje vatre u okolici doma, što daje dodatnu sigurnost naročito u ljetnim mjesecima. U samu terasu ugrađena su dva boksa za pse s unutarnjim i vanjskim dijelom. Pored same kuće, na šterni je sazidano grlo što daje jedan primorski ugodaj visoko u planini. Na samoj terasi, od trupaca su izrađeni drveni stolovi i klupe. U jednom dijelu terase montirali smo malu dječju igraonicu, kućicu s toboganom i ljuljačkom za najmlađe planinare, a za one nešto veće napravljena je viseća kuglana. Sve to se može koristiti i navečer, jer je na terasi postavljen i foto-panel s led-rasvjetom

PD Obruč poziva planinare da se sami uvjere u napravljeno i posjete staro-novi Hahlić

(Vedran Stipić, predsjednik PD "Obruč")

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez