Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Završena 8. Mala planinarska škola PD-a Dubovac u Karlovcu

ponedjeljak, 12.11.2018.

Slika.Uručenjem diploma HPS-a i prigodnih poklona, druženjem na planinarskoj kući “Zvonimir Plevnik“ na Kalvariji 11. 11. 2018. završila je 8. Mala planinarska škola “Klinci i klinceze 2018 “ u organizaciji PD-a “Dubovac“ iz Karlovca.

Za školu se prijavilo 43 polaznika od kojih je 34 s uspjehom pohađalo Malu planinarsku školu “Klinci i klinceze 2018“ i to Filip Špac, Sandi Starešinić, Jan Knežević Rastovski, Una Knežević Rastovski, Mia Šipek, Tea Laslavić, Mia Novković, Matea Novković, Andro Perak, Ameli Ambruš, Marko Ambruš, Victor Kovačić, Oscar Kovačić, Marin Vinski, Bruno Vinski, Noa Ožura, Ivan Škrlac, Magdalena Bedeniković, Lovro Bedeniković, Ela Zorić, Niki Zorić, Nikša Orhanović Sertić, Ivan Orhanović Sertić, Hana Petančić, Eva Petančić, Una Protić, Hana Ofner, Ruta Ofner, David Ofner Besedić, Alesandro Valetić, Mila Jakuš, Zoja Jakuš, Matičić Maro i Vid Žgela.

Slika.Škola je započela sa radom 09.09.2018.god. Provodila se nizom od od 9 tematskih izleta (jedan dvodnevni – boravak na Pl. kući “Vodice“ na Žumberku) na kojima su se obradile sve nastavne teme - zaštita prirode, kretanje i boravak u planinama, opasnosti, pomoć i spašavanje u planinama, orijentacija, vježba na umjetnoj stjeni, vodeći računa o posebnosti rada s djecom, te o njihovoj sigurnosti.Nastavni sadržaji obrađivani su na pitanjima koja su djeci bliska. Glavnina sadržaja ostvarivana je u planinama, na terenu. Klinci i klinceze su tijekom škole odhodali gotovo 50 kilometara, savladali u usponu preko 2000 metara. Za svaku pohvalu.

Svojim kontinuiranim aktivnostima u PD Dubovac nastavit će se rad s najmlađima.

Slika.

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.
Deseta obljetnica uspona na vrh Mount Everesta

Deseta obljetnica uspona na vrh Mount Everesta (19.05.2019.)

Na današnji dan, 19. svibnja 2009. sestre Darija i Iris Bostjančić popele su se na najvišu točku našeg planeta – na vrh Mount Everesta (8850 m) na Hrvatskoj ženskoj alpinističkoj ekspediciji koju je organizirao Hrvatski planinarski savez.

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara (13.05.2019.)

Iz tiska je izašao svibanjski broj časopisa Hrvatski planinar.

Briga za planinarske objekte

Briga za planinarske objekte (11.05.2019.)

Hrvatski planinarski savez upoznat je posredstvom brojnih planinarskih udruga da je u proteklom razdoblju zabilježen povećan broj provala u planinarske objekte, posebno na području Gorskog kotara. U vrlo kratkom vremenu tijekom proljeća ove godine zabilježene su provale u planinarske domove Dragutin Hirc na Bijelim stijenama, Janjčarica, Klek, Hahlić, Schlosserov dom na Risnjaku, u neke od njih više puta...

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.