Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Poziv za pristupanje ispitu za naziv Instruktor planinskog skijanja

ponedjeljak, 19.11.2018.

Komisija za planinsko skijanje 2. veljače 2019. godine na Platku organizira ispit za naziv Instruktor planinskog skijanja. Ispit će provesti tročlana komisija koju čine instruktori planinskog skijanja: Dado Mesarić, Vladimir Paušić i Mladen Nikšić. Obzirom na uvjete i broj prijava moguće su naknadne izmjene mjesta i termina izvođenja ispita.

Članovi i članice HPS koji smatraju da zadovoljavaju kriterije iz odluke KPS o uvjetima i postupku stjecanja naziva “Instruktor planinaskog skijanja” mogu poslati svoje prijave na e-mail adresu skijanje@hps.hr, najkasnije do 15. siječnja 2019. godine u 12h.

Na ovom ispitu iznimno će se uvažavati prijave osoba koje nemaju jednogodišnji staž s nazivom “Planinski skijaš”, ali traži se da kandidati u kartonu predoče sve potrebne uvjete za oba naziva, skijaš i instruktor. Prijava za ispit treba sadržavati ispunjen skijaški karton koji treba biti u skladu s preporukom o načinu evidentiranja skijaških tura, uspona i spusteva, te ispunjenu prijavnicu.

Promotivni planinarski filmovi

Promotivni planinarski filmovi "Hrvatske planine" i "Hrvatske planinarske kuće" (02.02.2019.)

U cilju popularizacije hrvatskih planina i planinarstva Komisija za promidžbu i izdavačku djelatnost HPS-a pripremila je i objavila dva planinarska edukativno-promotivna filma. Oba filma traju po 8-9 minuta, a prikazuju prepoznatljiva planinarska odredišta u hrvatskim planinama, od Slavonije do Istre i od Zagorja do Dalmacije.

Preminula Jasna Kosović

Preminula Jasna Kosović (01.02.2019.)

U Zagrebu je u četvrtak 31. siječnja 2019. preminula Jasna Kosović, članica HPD-a „Zagreb-Matica“. Jasna Kosović istaknula se dugogodišnjom brigom o Goranskom planinarskom putu, kojega je sa suradnicima temeljito obnovila te izdala kvalitetan vodič i dnevnik za sve tri dionice GPP-a. Izniman doprinos dala je i kao pročelnica Komisije za planinarske putove HPS-a...

40 godina PD Đakovo

40 godina PD Đakovo (21.01.2019.)

Planinarsko društvo Đakovo je osnovano 19. siječnja 1979. i ovih dana proslavlja svoj 40. rođendan. Cijela 2019. će biti u znaku tog jubileja. Prva događanja su već za nama.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.