Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Poziv za pristupanje ispitu za naziv Instruktor planinskog skijanja

ponedjeljak, 19.11.2018.

Komisija za planinsko skijanje 2. veljače 2019. godine na Platku organizira ispit za naziv Instruktor planinskog skijanja. Ispit će provesti tročlana komisija koju čine instruktori planinskog skijanja: Dado Mesarić, Vladimir Paušić i Mladen Nikšić. Obzirom na uvjete i broj prijava moguće su naknadne izmjene mjesta i termina izvođenja ispita.

Članovi i članice HPS koji smatraju da zadovoljavaju kriterije iz odluke KPS o uvjetima i postupku stjecanja naziva “Instruktor planinaskog skijanja” mogu poslati svoje prijave na e-mail adresu skijanje@hps.hr, najkasnije do 15. siječnja 2019. godine u 12h.

Na ovom ispitu iznimno će se uvažavati prijave osoba koje nemaju jednogodišnji staž s nazivom “Planinski skijaš”, ali traži se da kandidati u kartonu predoče sve potrebne uvjete za oba naziva, skijaš i instruktor. Prijava za ispit treba sadržavati ispunjen skijaški karton koji treba biti u skladu s preporukom o načinu evidentiranja skijaških tura, uspona i spusteva, te ispunjenu prijavnicu.

Deseta obljetnica uspona na vrh Mount Everesta

Deseta obljetnica uspona na vrh Mount Everesta (19.05.2019.)

Na današnji dan, 19. svibnja 2009. sestre Darija i Iris Bostjančić popele su se na najvišu točku našeg planeta – na vrh Mount Everesta (8850 m) na Hrvatskoj ženskoj alpinističkoj ekspediciji koju je organizirao Hrvatski planinarski savez.

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara (13.05.2019.)

Iz tiska je izašao svibanjski broj časopisa Hrvatski planinar.

Briga za planinarske objekte

Briga za planinarske objekte (11.05.2019.)

Hrvatski planinarski savez upoznat je posredstvom brojnih planinarskih udruga da je u proteklom razdoblju zabilježen povećan broj provala u planinarske objekte, posebno na području Gorskog kotara. U vrlo kratkom vremenu tijekom proljeća ove godine zabilježene su provale u planinarske domove Dragutin Hirc na Bijelim stijenama, Janjčarica, Klek, Hahlić, Schlosserov dom na Risnjaku, u neke od njih više puta...

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.