Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Ena Vrbek treća na DMJ

petak, 01.02.2019.

Jedina članica HPS-a koja se aktivno bavi natjecateljskim planinskim skijanjem, Ena Vrbek, nastupila je na utrci La Diagonale du Mont Joly u organizaciji kluba St. Gervais les Bains i u jakoj konkurenciji osvojila odlično treće mjesto u kategoriji seniorki. Eni je ovo bila prilika da se ogleda protiv djevojaka koje nastupaju u svjetskom kupu, te obzirom na ozljedu kao i nedostatak adekvatnih sredstava za trening i opremu, mora biti zadovoljna postignutim.

Podsjetimo, Ena je prošle sezone oštetila skije na kojima se natjecala, te još uvijek nije uspjela pribaviti sredstva za novu opremu. Zbog toga se u ovoj sezoni prijavljuje samo u tzv. “vertical” disciplini gdje nema straha i opasnosti od daljnjeg pucanja skije.

Promotivni planinarski filmovi

Promotivni planinarski filmovi "Hrvatske planine" i "Hrvatske planinarske kuće" (02.02.2019.)

U cilju popularizacije hrvatskih planina i planinarstva Komisija za promidžbu i izdavačku djelatnost HPS-a pripremila je i objavila dva planinarska edukativno-promotivna filma. Oba filma traju po 8-9 minuta, a prikazuju prepoznatljiva planinarska odredišta u hrvatskim planinama, od Slavonije do Istre i od Zagorja do Dalmacije.

Preminula Jasna Kosović

Preminula Jasna Kosović (01.02.2019.)

U Zagrebu je u četvrtak 31. siječnja 2019. preminula Jasna Kosović, članica HPD-a „Zagreb-Matica“. Jasna Kosović istaknula se dugogodišnjom brigom o Goranskom planinarskom putu, kojega je sa suradnicima temeljito obnovila te izdala kvalitetan vodič i dnevnik za sve tri dionice GPP-a. Izniman doprinos dala je i kao pročelnica Komisije za planinarske putove HPS-a...

40 godina PD Đakovo

40 godina PD Đakovo (21.01.2019.)

Planinarsko društvo Đakovo je osnovano 19. siječnja 1979. i ovih dana proslavlja svoj 40. rođendan. Cijela 2019. će biti u znaku tog jubileja. Prva događanja su već za nama.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.