Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Škola planinskog skijanja u Splitu

ponedjeljak, 18.02.2019.

U ožujku 2019, Penjačko Alpinistički Klub P.A.K.Macaklin iz Splita organizira školu planinskog skijanja po službenom programu HPS-a. Za sve one koji su zainteresirani kako se sigurno kretati po planini na skijama, uživati na skijanju van uređenih staza i otkriti planinu zimi iz nekom drugog aspekta, treba kontaktirati vođu škole, Ivana Šafradina, instruktora planinskog skijanja, na e-mail: safradin@hotmail.com

Mjesto održavanja škole: Kamešnica, Dinara, Vran, Čvrsnica, Kupres … Ovisno o snijegu! Predavanja će se održavati u Splitu, odnosno tijekom izleta u planinarskim domovima.

Termin: 2.3.-31.3.2019.

Dojmovi tečajaca iz 2018

Koraljka Mindoljević: Nezaboravno iskustvo. Jako puno korisnih informacija, idealan omjer guštanja, učenja i avanture. Iskusan instruktor koji uljeva povjerenje. Preporučam svim zaljubljenicima u planinu i snig, samo se oboružajte kondicijom ;-)

Petra Baleta: Gustala sam u svakom trenutku jer je bio je to savrsen omjer dobrog instruktora, dobre ekipe, dobrog vremena uz naravno prekrasne planine. Definitivno moje preporuke za Safrinu skolu.

Iva Brnčić: Prošle sam godine završila tečaj planinskog skijanja kod Šafre i mogu slobodno reći da sam prezadovoljna načinom na koji je ova škola koncipirana i vođena i količinom znanja koju nam je nesebično prenio, bilo u predavaoni ili na terenu. Ako vas imalo privlači otkrivanje turno svijeta, Šafrina je škola ono radi čega ćete se svakako zaljubit u tu predivnu aktivnost, ali biti i potkovani znanjem neophodnim za sigurno kretanje u planinama.

Diana Marlais: Neznam gdje bih drugdje mogla dozivit da gradim i spavam u igluu:) Skolica je bila izvrsna i sretna sam sto sam bila dio ovog dozivljaja, svidjelo mi se sve pa cak i lopatanje:D

Iako je ovo tek pocetak, definitivno se osjecam mnogo sposobnije nakon zavrsenog tecaja, vise samopouzdanja, vise konkretnog znanja potrebnog za bolje planiranje tura i sigurnije kretanje.

Andrea Musa: Za ljude koji vole boravak u planinama, a uz to još vole onu jedinstvenu tišinu sniježne prirode, turno skijanje je idealno rješenje za kretanje zimi u planini. Škola turno skijanja 2018. koju sam prošla bila je jedno posebno iskustvo iz više razloga: otvorilo mi je jednu potpuno novu dimenziju uživanja u planini, stekla sam nova znanja o sigurnijem kretanju u zimskim uvjetima (učenja u životu nikada dosta, a jako je važno ne samo što učite, nego i od koga), povezala sam se s nekim novim ljudima s kojima dijelim istu strast, te doživjela trenutke za pamćenje. Kvaliteta života je uvijek u razmjeru s sposobnošću uživanja. A sposobnost uživanja je u čovjekovom izboru. Nikada nije kasno usvojiti filozofiju "Collect moments, not things"!

Započela 32. sjednica Skupštine HPS-a

Započela 32. sjednica Skupštine HPS-a (20.01.2021.)

S današnjim danom započela je 32. sjednica Skupštine HPS-a. Zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 sjednica Skupštine provodi se elektronički. Glasovanje traje od 20. siječnja u 0:00 sati do 26. siječnja 2021. u 24:00 sati.

Prvi zimski uspon na K2 (8611 m)

Prvi zimski uspon na K2 (8611 m) (16.01.2021.)

Dana 16. siječnja 2021. skupina nepalskih penjača uspela se na vrh K2 (8611 m), koji je osim kao drugi po visini vrh svijeta, poznat i kao jedan od najopasnijih i najteže dostupnih vrhova na svijetu. Riječ je o prvom ostvarenom zimskom usponu na taj vrh i iznimnom događaju u povijesti planinarstva.

Siječanjski broj Hrvatskog planinara

Siječanjski broj Hrvatskog planinara (09.01.2021.)

U novom broju planinarimo po Tenerifima, Biokovu, Volujku, Bijelim stijenama i Kleku. Tu je i izvještaj o radu HPS-a u izazovnoj 2020. U časopisu su objavljeni i svi dobitnici godišnjih nagrada HPS-a.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.