Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Škola planinskog skijanja u Splitu

ponedjeljak, 18.02.2019.

U ožujku 2019, Penjačko Alpinistički Klub P.A.K.Macaklin iz Splita organizira školu planinskog skijanja po službenom programu HPS-a. Za sve one koji su zainteresirani kako se sigurno kretati po planini na skijama, uživati na skijanju van uređenih staza i otkriti planinu zimi iz nekom drugog aspekta, treba kontaktirati vođu škole, Ivana Šafradina, instruktora planinskog skijanja, na e-mail: safradin@hotmail.com

Mjesto održavanja škole: Kamešnica, Dinara, Vran, Čvrsnica, Kupres … Ovisno o snijegu! Predavanja će se održavati u Splitu, odnosno tijekom izleta u planinarskim domovima.

Termin: 2.3.-31.3.2019.

Dojmovi tečajaca iz 2018

Koraljka Mindoljević: Nezaboravno iskustvo. Jako puno korisnih informacija, idealan omjer guštanja, učenja i avanture. Iskusan instruktor koji uljeva povjerenje. Preporučam svim zaljubljenicima u planinu i snig, samo se oboružajte kondicijom ;-)

Petra Baleta: Gustala sam u svakom trenutku jer je bio je to savrsen omjer dobrog instruktora, dobre ekipe, dobrog vremena uz naravno prekrasne planine. Definitivno moje preporuke za Safrinu skolu.

Iva Brnčić: Prošle sam godine završila tečaj planinskog skijanja kod Šafre i mogu slobodno reći da sam prezadovoljna načinom na koji je ova škola koncipirana i vođena i količinom znanja koju nam je nesebično prenio, bilo u predavaoni ili na terenu. Ako vas imalo privlači otkrivanje turno svijeta, Šafrina je škola ono radi čega ćete se svakako zaljubit u tu predivnu aktivnost, ali biti i potkovani znanjem neophodnim za sigurno kretanje u planinama.

Diana Marlais: Neznam gdje bih drugdje mogla dozivit da gradim i spavam u igluu:) Skolica je bila izvrsna i sretna sam sto sam bila dio ovog dozivljaja, svidjelo mi se sve pa cak i lopatanje:D

Iako je ovo tek pocetak, definitivno se osjecam mnogo sposobnije nakon zavrsenog tecaja, vise samopouzdanja, vise konkretnog znanja potrebnog za bolje planiranje tura i sigurnije kretanje.

Andrea Musa: Za ljude koji vole boravak u planinama, a uz to još vole onu jedinstvenu tišinu sniježne prirode, turno skijanje je idealno rješenje za kretanje zimi u planini. Škola turno skijanja 2018. koju sam prošla bila je jedno posebno iskustvo iz više razloga: otvorilo mi je jednu potpuno novu dimenziju uživanja u planini, stekla sam nova znanja o sigurnijem kretanju u zimskim uvjetima (učenja u životu nikada dosta, a jako je važno ne samo što učite, nego i od koga), povezala sam se s nekim novim ljudima s kojima dijelim istu strast, te doživjela trenutke za pamćenje. Kvaliteta života je uvijek u razmjeru s sposobnošću uživanja. A sposobnost uživanja je u čovjekovom izboru. Nikada nije kasno usvojiti filozofiju "Collect moments, not things"!

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Nove informacije i upute o mjerama zaštite od koronavirusa

Nove informacije i upute o mjerama zaštite od koronavirusa (12.03.2020.)

U pogledu aktualnih zdravstvenih okolnosti oko virusa COVID-19, Hrvatski planinarski savez prati i primjenjuje preporuke, upute i druge mjere Stožera Civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Slijedom brojnih upita upućenih Uredu HPS-a, upućujemo također sve planinarske udruge da kod planiranja i realizacije planinarskih izleta i drugih aktivnosti prate aktualne informacije i primjene mjere koje po tom pitanju donose i objavljuju nadležne javno-zdravstvene službe.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.