Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Škola planinskog skijanja u Splitu

ponedjeljak, 18.02.2019.

U ožujku 2019, Penjačko Alpinistički Klub P.A.K.Macaklin iz Splita organizira školu planinskog skijanja po službenom programu HPS-a. Za sve one koji su zainteresirani kako se sigurno kretati po planini na skijama, uživati na skijanju van uređenih staza i otkriti planinu zimi iz nekom drugog aspekta, treba kontaktirati vođu škole, Ivana Šafradina, instruktora planinskog skijanja, na e-mail: safradin@hotmail.com

Mjesto održavanja škole: Kamešnica, Dinara, Vran, Čvrsnica, Kupres … Ovisno o snijegu! Predavanja će se održavati u Splitu, odnosno tijekom izleta u planinarskim domovima.

Termin: 2.3.-31.3.2019.

Dojmovi tečajaca iz 2018

Koraljka Mindoljević: Nezaboravno iskustvo. Jako puno korisnih informacija, idealan omjer guštanja, učenja i avanture. Iskusan instruktor koji uljeva povjerenje. Preporučam svim zaljubljenicima u planinu i snig, samo se oboružajte kondicijom ;-)

Petra Baleta: Gustala sam u svakom trenutku jer je bio je to savrsen omjer dobrog instruktora, dobre ekipe, dobrog vremena uz naravno prekrasne planine. Definitivno moje preporuke za Safrinu skolu.

Iva Brnčić: Prošle sam godine završila tečaj planinskog skijanja kod Šafre i mogu slobodno reći da sam prezadovoljna načinom na koji je ova škola koncipirana i vođena i količinom znanja koju nam je nesebično prenio, bilo u predavaoni ili na terenu. Ako vas imalo privlači otkrivanje turno svijeta, Šafrina je škola ono radi čega ćete se svakako zaljubit u tu predivnu aktivnost, ali biti i potkovani znanjem neophodnim za sigurno kretanje u planinama.

Diana Marlais: Neznam gdje bih drugdje mogla dozivit da gradim i spavam u igluu:) Skolica je bila izvrsna i sretna sam sto sam bila dio ovog dozivljaja, svidjelo mi se sve pa cak i lopatanje:D

Iako je ovo tek pocetak, definitivno se osjecam mnogo sposobnije nakon zavrsenog tecaja, vise samopouzdanja, vise konkretnog znanja potrebnog za bolje planiranje tura i sigurnije kretanje.

Andrea Musa: Za ljude koji vole boravak u planinama, a uz to još vole onu jedinstvenu tišinu sniježne prirode, turno skijanje je idealno rješenje za kretanje zimi u planini. Škola turno skijanja 2018. koju sam prošla bila je jedno posebno iskustvo iz više razloga: otvorilo mi je jednu potpuno novu dimenziju uživanja u planini, stekla sam nova znanja o sigurnijem kretanju u zimskim uvjetima (učenja u životu nikada dosta, a jako je važno ne samo što učite, nego i od koga), povezala sam se s nekim novim ljudima s kojima dijelim istu strast, te doživjela trenutke za pamćenje. Kvaliteta života je uvijek u razmjeru s sposobnošću uživanja. A sposobnost uživanja je u čovjekovom izboru. Nikada nije kasno usvojiti filozofiju "Collect moments, not things"!

Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019

Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019 (17.09.2019.)

Planinarsko društvo Jelinak Trilj proslavilo je 20 godina organiziranog planinarstva u triljskom kraju. Središnja proslava, u okviru kojih su bile dvije akcije 2. Međunarodni Mihovilski i Dani planinara Dalmacije – Trilj 2019. održana je od 13. do 15. rujna.

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske (16.09.2019.)

Nastavkom vrlo zahtjevnih speleoloških istraživanja u jami Nedam speleolozi su ovaj vikend došli do dubine 1021 metar. Hrvatska je dobila četvrtu jamu dublju od 1000 metara, što je značajno u svjetskim okvirima.

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara (12.09.2019.)

Speleološko čudo na Crnopcu, Tragom oborenog britanskog avijatičara, Musala - krov Balkana, Planinarske novosti iz Samoborskog gorja, ... samo su neke od zanimljivh tema u novom broju.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.