Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Škola planinskog skijanja u Splitu

ponedjeljak, 18.02.2019.

U ožujku 2019, Penjačko Alpinistički Klub P.A.K.Macaklin iz Splita organizira školu planinskog skijanja po službenom programu HPS-a. Za sve one koji su zainteresirani kako se sigurno kretati po planini na skijama, uživati na skijanju van uređenih staza i otkriti planinu zimi iz nekom drugog aspekta, treba kontaktirati vođu škole, Ivana Šafradina, instruktora planinskog skijanja, na e-mail: safradin@hotmail.com

Mjesto održavanja škole: Kamešnica, Dinara, Vran, Čvrsnica, Kupres … Ovisno o snijegu! Predavanja će se održavati u Splitu, odnosno tijekom izleta u planinarskim domovima.

Termin: 2.3.-31.3.2019.

Dojmovi tečajaca iz 2018

Koraljka Mindoljević: Nezaboravno iskustvo. Jako puno korisnih informacija, idealan omjer guštanja, učenja i avanture. Iskusan instruktor koji uljeva povjerenje. Preporučam svim zaljubljenicima u planinu i snig, samo se oboružajte kondicijom ;-)

Petra Baleta: Gustala sam u svakom trenutku jer je bio je to savrsen omjer dobrog instruktora, dobre ekipe, dobrog vremena uz naravno prekrasne planine. Definitivno moje preporuke za Safrinu skolu.

Iva Brnčić: Prošle sam godine završila tečaj planinskog skijanja kod Šafre i mogu slobodno reći da sam prezadovoljna načinom na koji je ova škola koncipirana i vođena i količinom znanja koju nam je nesebično prenio, bilo u predavaoni ili na terenu. Ako vas imalo privlači otkrivanje turno svijeta, Šafrina je škola ono radi čega ćete se svakako zaljubit u tu predivnu aktivnost, ali biti i potkovani znanjem neophodnim za sigurno kretanje u planinama.

Diana Marlais: Neznam gdje bih drugdje mogla dozivit da gradim i spavam u igluu:) Skolica je bila izvrsna i sretna sam sto sam bila dio ovog dozivljaja, svidjelo mi se sve pa cak i lopatanje:D

Iako je ovo tek pocetak, definitivno se osjecam mnogo sposobnije nakon zavrsenog tecaja, vise samopouzdanja, vise konkretnog znanja potrebnog za bolje planiranje tura i sigurnije kretanje.

Andrea Musa: Za ljude koji vole boravak u planinama, a uz to još vole onu jedinstvenu tišinu sniježne prirode, turno skijanje je idealno rješenje za kretanje zimi u planini. Škola turno skijanja 2018. koju sam prošla bila je jedno posebno iskustvo iz više razloga: otvorilo mi je jednu potpuno novu dimenziju uživanja u planini, stekla sam nova znanja o sigurnijem kretanju u zimskim uvjetima (učenja u životu nikada dosta, a jako je važno ne samo što učite, nego i od koga), povezala sam se s nekim novim ljudima s kojima dijelim istu strast, te doživjela trenutke za pamćenje. Kvaliteta života je uvijek u razmjeru s sposobnošću uživanja. A sposobnost uživanja je u čovjekovom izboru. Nikada nije kasno usvojiti filozofiju "Collect moments, not things"!

Preminuo Tomislav Pavlin

Preminuo Tomislav Pavlin (19.03.2019.)

U Zagrebu je 18. ožujka preminuo dugogodišnji pročelnik Komisije za planinarske putove HPS-a i predsjednik HPD-a Stanko Kempny Tomislav Pavlin. Posljednji ispraćaj bit će na Krematoriju u Zagrebu, u petak 22. ožujka 2019. u 13:35 sati.

20. zimski pohod na Bjelolasicu

20. zimski pohod na Bjelolasicu (27.02.2019.)

20. zimski pohod na Bjelolasicu najmasovniji do sada
Begovo Razdolje, jedno od naselja u općini Mrkopalj, naseljeno mjesto s najvišom nadmorskom visinom u Hrvatskoj s oko tridesetak žitelja, 16. 2. 2019. g bilo je stjecište planinara iz cijele Hrvatske. Povod tome je 20. zimski uspon na Bjelolasicu (1534 m), najvišu planinu Gorskog kotara i Primorsko-goranske županije. Uspon je sastavni dio programa zimskog Memorijala mira dvadesetšestorice smrznutih partizana, u sklopu kojeg se još odvijaju utrke u skijaškom trčanju i raznovrsna kulturno-umjetnička događanja.

Natječaj za izgradnju, obnovu i održavanje planinarskih objekata

Natječaj za izgradnju, obnovu i održavanje planinarskih objekata (27.02.2019.)

Na sjednici Izvršnog odbora održanoj 4.2.2019. donesena je odluka o raspisivanju Natječaja za obnovu, održavanje i izgradnju planinarskih objekata članica HPS-a (vlasnici ili upravljači planinarskih objekata) u ukupnom iznosu od 200.000,00 kn.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.